قالب وردپرس افزونه وردپرس
Home > بهداشت و سلامت > کدام غذاها اثرات مخرب نور خورشید را خنثی می کنند؟

کدام غذاها اثرات مخرب نور خورشید را خنثی می کنند؟

برای محفوظ ماندن در برابر اثرات مضر اشعه ماوراء‌ بنفش، باید از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید اما این همه ماجرا نیست.اما کدام غذاها اثرات مخرب نور خورشید را خنثی می کنند؟

به گزارش “هلث لاین”، اضافه کردن برخی از خوراکی‌ها به رژیم غذایی روزانه، علاوه بر کرم‌های ضدآفتاب، سدی در برابر ابتلا به سرطان کشنده پوست است و از سایر بیماری‌ها و عوارض پوستی جلوگیری می‌کند.

در میان میوه‌های تابستانه، زغال‌اخته یکی از بهترین گزینه‌ها برای مبارزه با اثرات مخرب نور آفتاب است. این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی است که با رادیکال‌های آزاد ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب مبارزه می‌کنند. زغال اخته همچنین منبع بسیار خوبی از ویتامین C است که می‌تواند به جلوگیری از بروز چین و ‌چروک‌های پوستی کمک کند.

اما هندوانه حاوی مقادیر زیادی لیکوپن است. مطالعات نشان داده که لیکوپن می‌تواند به عنوان یک ضد‌ آفتاب طبیعی عمل کند. این ماده مغذی اثر محافظتی خود در برابر اریتما را نشان داده است. اریتما به قرمزی پوست ناشی از قرار گرفتن در معرض پرتو فرابنفش گفته می‌شود.

گردو، دانه چیا و کتان، ماهی و تخم مرغ نیز حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ هستند. بدن ما قادر به ساخت امگا ۳ نیست، بنابراین ضروری است که ما آنها را از رژیم غذایی خود دریافت کنیم. امگا ۳ توانایی خود برای تقویت ایمنی پوست در برابر نور خورشید را نشان داده است.

بدن ما بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل می‌کند که برای سلامتی پوست بسیار حیاتی است. هویج و سبزی‌های برگدار سرشار از بتاکاروتن و همچنین آنتی‌اکسیدان لوتئین و زاکزانتین هستند. هر سه ماده مغذی خطر ابتلا به سرطان پوست و پیری زودرس پوست را کاهش می‌دهند.

اما محققان دریافته‌اند که مصرف چای سبز منجر به کاهش رشد تومورهای پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش می‌شود. این به دلیل وجود فلاوانول موجود در چای سبز و سیاه است که به EGCG معروف است.

خواص آنتی‌اکسیدانی توت فرنگی و همچنین محتوای آنتوسیانین‌ها و ویتامین‌های این میوه نیز از سلول‌های پوست در برابر آسیب ناشی از اشعه ماورء بنفش محافظت می‌کند.

منبع DW

دیدگاهتان را بنویسید