چای زعفران:
زعفران که لقب ادویه طلایی را به خود اختصاص داده است تاریخچه ۳هزار ساله دارویی دارد. این ادویه بومی کشورهای اروپایی و آسیایی است و اغلب در اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، یونان، ایران، چین و هند یافت می شود. زعفران دارای خواص متعددی است.
خواص:
برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و افزایش اشتها مفید است.
از آن جا که طبیعت گرم دارد، سرفه و سرماخوردگی را درمان می کند.
نفخ و اسید معده را از بین می برد.
به شیر ولرم زعفران اضافه کنید و قبل از خواب بخورید تا خواب راحت داشته باشید.
زعفران حل شده در شیر، خشکی و خارش پوست را از بین می برد.
از آن جا که به گردش خون کمک می کند، اختلالات کلیه، مثانه و کبد را درمان می کند.
از درد قاعدگی می کاهد.
علاوه بر تصفیه خون، خاصیت ضدالتهابی نیز دارد.
ماساژ دادن لثه با آب زعفران، التهاب و زخم دهان را از بین می برد.
بررسی های اخیر نشان می دهد که زعفران دارای خاصیت ضدسرطانی است.
با اضطراب و افسردگی مقابله می کند.
استفاده موضعی از زعفران، زخم و سوختگی ها را سریع تر بهبود می بخشد.
برای کاهش دادن کلسترول خون بسیار موثر است.
کارتنوئید موجود در آن از بروز تومورهای پوستی پیشگیری می کند ودردهای آرتریت را تسکین می بخشد.
مضرات زعفران:
مصرف بیش از حد آن در دوران قاعدگی، میزان اضطراب را افزایش می دهد.
مصرف زیاد آن باعث تغییر رنگ پوست می شود.
به علت دارا بودن طبیعت گرم ممکن است منجر به اسهال، از دست دادن آب بدن و ترشح خون از طریق ادرار شود.
مصرف آن به زنان باردار توصیه نمی شود.
طرز تهیه:
یک قاشق مرباخوری زعفران را همراه تکه کوچکی نبات در ۳ تا ۴ فنجان آب جوش بریزید تا حدود ۱۵ دقیقه دم بکشد و هفتهای یک تا دو فنجان از آن بنوشید آیا فراموش نکنید متخصصان طب سنتی مصرف زیاد زعفران را توصیه نمیکنند. همچنین مصرف این دمنوش برای خانمهای باردار ممنوع است چرا که احتمال سقط جنین را افزایش میدهد
نکته : در مصرف زعفران زیاده روی نکنید ، استفاده بیش از این مقدار در ۲۴ ساعت مجاز نمیباشد.