از ضرب المثل قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود زمانی استفاده میشود که صحبت درباره صرفه جویی و قناعت کردن باشد و در آن دریا نماد پرباری و قطره قطره جمع شدن به معنای تداوم و استمرار میباشد.
مفهوم اول : اگر کارهایمان تا زمان رسیدن به هدفی که داریم با حوصله و کم کم انجام دهیم قطعا” نتیجه خوبی به دست میآید.
مفهوم دوم : این حکایت تاکید بر صرفه جویی دارد که با گذشت زمان و انجام کارهای روزانه به مرور موجب قابل توجه شدن چیزی شود.
مفهوم سوم : از همان ابتدا فکر کردن به هدف و ناامید شدن کار درستی نیست بلکه باید آرام آرام پیش رفت و کارها را انجام داد و به نوعی از مسیر لذت برد تا وقتی به انتهای مسیر رسیدم از به مقصود رسیدن هدف بزرگ خود، لذت ببریم.
این ضرب المثل برای وقت قناعت و صرفه جویی نیز استفاده میشود که هر کس حتی یک ذره قناعت کند و از مالش پس انداز کند، پس از مدتی بر مالش افزوده میشود. هر وقت کاری با صبر و حوصله و بدون عجله انجام شود، نتیجه خوبی بدست میآید.
البته ناگفته نماند این حکایت بیشتر برای جوانان استفاده میشود. جوان اگر از تک تک ثانیههای زندگیاش بهره درست ببرد، در آینده نتیجهاش را به نحو احسن خواهد دید.
داستان ضرب المثل قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود
آمده است روزی شخصی سراغ گردو فروشی رفته است و از وی پرسیده است : « میشود همه گردوهایت را رایگان به من بدهی؟!»
گردو فروش که از حرف این مرد تعجب کرده بود، جوابی به او نداد.
مرد دوباره پرسید :« میشود یک کیلو گردو مجانی به من بدهی؟» و باز با سکوت مواجه شد.
مرد وقتی دید گردو فروش جوابی نمیدهد اینبار گفت :«خواهش میکنم دست کم یک عدد گردوی مجانی به من بدهید.»
بالاخره با اصرار زیاد مرد توانست یک گردو از فروشنده بگیرد.
مرد دوباره به گردو فروش گفت : «یک عدد که ارزش ندارد. یک عدد دیگر هم بدهید» و درخواست کرد که گردوی سوم را نیز مجانی بگیرد.
گردو فروش که عصبانی شده بود، گفت:« زرنگی! این طور میخواهی یکی یکی همه گردوهایم را تصاحب کنی؟»
مرد گفت : «میخواستم درسی به تو بدهم. زندگی و عمر نیز اینطور میباشد، اگر بگویم همه عمرت را به من بده آن را به هیچ قیمتی حاضر نیستی بدهی ولی روزهای زندگیت را بی توجه، یکی یکی از دست میدهی و تا به خودت بیایی همه عمرت از کف رفته است.»