امروزه ایران در حوزه تولید دارو پیشرفتهای خوبی داشته و شرکتهای داروسازی بسیار زیادی در سطح استان تهران و سایر استانها تاسیس شده است. شرکتهای دارویی از بخشهای مختلفی تشکیل شدهاند، که هر بخش دارای تجهیزات مرتبطی هستند. افراد در آزمایشگاهها و بخش تولید از تجهیزات داروسازی بهره میگیرند و داروهای مورد نیاز بیماران را تولید میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با ما تا پایان مطلب همراه باشید.
دستگاهها و ابزارهای ضروری آزمایشگاههای شیمی داروسازی
در صنایع مختلفی مانند صنایع غذایی، دارویی، نفت و پتروشیمی و مراکز دانشگاهی و پژوهشی، نیاز به یک آزمایشگاه شیمی است. احداث آزمایشگاه اولین اقدام برای تاسیس یک شرکت داروسازی است که باید حتما به صورت حرفهای با وسایل آزمایشگاهی مناسب تجهیز شود.
بنابراین میتوان گفت مدیران یک شرکت داروسازی باید قبل از هر اقدامی ابتدا برای ساخت یک آزمایشگاه شیمی دست به کار شوند. برای آشنایی و خرید هر یک از این تجهیزات میتوانید اینجا کلیک کنید.
در ادامه این مقاله به توضیح مختصری درباره برخی از تجهیزات آزمایشگاهی به طور کامل میپردازیم.
دوش و چشم شوی اضطراری
حفظ ایمنی کارکنان یک آزمایشگاه دارویی بسیار مهم است. اولین اقدام بعد از سکوبندی مناسب آزمایشگاه، نصب دوش و چشمشویی اضطراری است. در محیط آزمایشگاه مواد اسیدی بسیار زیادی وجود دارند که کارکنان با آنها کار میکنند. اگر یک نقطه کوچکی از این مواد روی بدنشان بیفتد باید به طور کامل به زیر دوش اضطراری بروند تا از سوختگی جلوگیری نمایند.
ترازوی آزمایشگاهی
توزین مواد شیمیایی در آزمایشگاه تنها به وسیله ترازوهای مخصوص آزمایشگاهی انجام میشود. همه واکنشهای شیمیایی از حداقل دو جزء واکنشدهنده تشکیل شدهاند.
اجزای جامد در تولید یک دارو یا هر محصول دیگری در آزمایشگاه شیمی باید بهطور کامل و دقیق به واکنشها اضافه شوند. برای اندازهگیری دقیق آنها نیاز به یک ترازوی آزمایشگاهی دارید. بدون ترازو این کار عملا امکانپذیر نخواهد بود.
میکروپیپت
همانطور که در بخش بالا مطالعه کردید، میزان مواد جامد با استفاده از ترازوی آزمایشگاهی قابل اندازهگیری است. اما برای مایعات حجم را چگونه اندازهگیری میکنند؟ آیا تا به امروز به این موضوع فکر کردید؟
مایعات برحسب میکرولیتر، میلیلیتر و لیتر قابل اندازهگیری هستند؛ به همین منظور ترازوی آزمایشگاهی نمیتواند مقدار آنها را اندازه بگیرد. میکروپیپتها برای برداشتن حجمهایی در حد میکرولیتر از مایعات ساخته شدهاند و بسیار کاربردی هستند.
این ابزارها به نسبت پیپتهای شیشهای دقیقتر میباشند. میکروپیپتهای ۱۰ تا ۱۰۰ و ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ میکرولیتر در آزمایشگاههای شیمی و داروسازی بسیار رایج هستند.
آون آزمایشگاهی
آون، یکی دیگر از وسایل آزمایشگاه شیمیایی است که در شرکتهای داروسازی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. آون یا فور برای خشک کردن شیشهآلات و ابزارهای آزمایشگاهی، تبخیر حلالها و خشک کردن محصولات واکنشها و نمونه و ضدعفونی کردن استفاده میشود. آونهای آزمایشگاهی در حجمهای مختلفی بسته به نیاز کاربر ساخته و در بازار موجود هستند.
سخن پایانی
جهت راهاندازی یک آزمایشگاه شیمی در شرکتهای داروسازی نیاز به وسایل آزمایشگاهی مناسب و همچنین خرید برخی قطعات برای دستگاههای قدیمی است. برای خرید هر یک از این وسایل و همچنین قطعات باید به فروشگاهها و شرکتهای ارائهکننده این ابزارها مراجعه کنید. برای خرید با هزینه کمتر و همچنین کیفیت بالا بهتر است شرکتها و فروشگاههای معتبری را برگزینید.