پارکینسون لرزش در وضعیت استراحت است که همهگیری آن بیشتر در سنین پیری است اما در جوانان هم دیده میشود. همهگیری آن در همه مناطق جهان یکسان است.
این بیماری فرسایشی با ایجاد اختلال در حرکت، روی تعادل بدن و کنترل عضلات، تأثیر میگذارد
یک مطالعه جدید نشان می دهد، نوشیدنیهای کافئیندارمانند چای یا قهوه ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش دهد.
محققان دانشکده پزشکی هاروارد پس از دریافت این که کافئین و نمک اسید اوریک دارای ویژگیهای محافظتی در حیوانات هستند، میخواستند تاثیر چای و قهوه بر پارکینسون در انسان را مطالعه کنند.
مطالعه آنها نشان داد که پس از تنظیم عواملی مانند سن و شاخص جرم بدن، با افزایش مصرف کافئین، احتمال ابتلا به این بیماری کاهش یافته است.
این تحقیق که درمجله بیماری پارکینسون منتشر شده است، با مشارکت ۳۶۹ نفرمبتلا به بیماری پارکینسون و ۱۹۷ نفر فاقد آن، انجام گرفت.
راشیت باکشی، محقق برجسته که در بخش مغز و اعصاب فعالیت میکند، گفت: «هم کافئین و هم نمک اسید اوریک دارای خواص محافظت کننده عصبی هستند.»
وی افزود: «هر دوی آنها در نمونههای حیوانی بیماری پارکینسون، از ویژگیهای محافظتی برخوردار هستند و احتمال کاهش سرعت بیماری آنها را بیشتر میکند.»
نویسندگان هشدار دادهاند که تاثیر چای و قهوه بر پارکینسون هنوزدر یک آزمایش طولانیمدت در بیماری پارکینسون مورد بررسی قرار نگرفته است.
پروفسور باس بلوم، یک مشاور متخصص مغز و اعصاب، گفت: «نقطه قوت این مطالعه در “رویکرد قوی” آن، از جمله نظارت دقیق بر گروه بزرگی از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون است.»
آقای بلوم گفت: «این تحقیق یک مبنای مهم برای توسعه بیشترروشهای اصلاح بیماری در آینده، برای کاهش سرعت این وضعیت سخت و پیشرونده است.»
وی افزود: «شناسایی عواملی نظیر کافئین، که با احتمال کمترشدن بیماری پارکینسون مرتبط است، فرصتی بینظیر برای درک این بیماری ارائه میدهد، واگر این پیوند بتواند علت را توضیح بدهد، احتمالاً میتوان بیماری را کند کرد»
این بیماری فرسایشی با ایجاد اختلال در حرکت، روی تعادل بدن و کنترل عضلات، تأثیر میگذارد.
منبع : The Independent