شما از قبل می دانید که نباید مرغ یا تخم مرغ خام بخورید اما بهتر است این غذاها را خام بخورید تا از مزایای زیاد تغذیه ای آنها بطور کامل بهره مند شوید.
۱-کلم بروکلی:
کلم بروکلی حاوی مقادیر زیاد سولفورفان فیتوشیمیایی است که به جلوگیری از سرطان، بیماری قلبی، التهاب، افسردگی و بیماری های مضر کمک می کند. بدن ما وقتی بروکلی را خام می خوریم سولفورفان را سریع تر از زمانی که بروکلی را پخته شده می خوریم ، جذب می کند. پخت و پز در انواع مختلف از جمله مایکروویو، جوشاندن و سرخ کردن آن، ویتامین C سبزیجات را کاهش می دهد.
۲-پیاز:
“پخت و پز فواید فیتوشیمیائی را در پیاز که با سرطان مبارزه می کند را کاهش می دهد.” علاوه بر این، پیاز در خانواده سبزیجات آلومینیومی قرار دارد که بدان معنی است که حاوی عوامل ضد ترومبوتیک است که می توانند از بیماری قلبی و عروقی جلوگیری کنند.
۳-سیر:
سیر بو داده شده و پخته یکی از روش های متداول برای مصرف سیر است که موجب از بین رفتن بوی تیز و طعم تند این سبزی می شود. اگرچه شاید برخی از افراد به مصرف سیر خام علاقه نداشته باشند, با این وجود باید بدانند سیر خام دارای ارزش غذایی بیشتری نسبت به سیر پخته شده می باشد. در واقع بوی تیز و طعم تند سیر خام ناشی از ترکیب آلیسین در سیر است, که با حرارت از بین می رود. این ترکیب فواید درمانی بسیاری دارد. به همین دلیل فواید سیر خام بیش از فواید سیر پخته شده می باشد. همچنین مقادیر ویتامین C در سیر با حرارت ممکن است کاهش یابد. از این رو میزان این ویتامین در سیر خام بیش از سیر پخته شده است. ویتامین C موجود تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. بنابراین توصیه می شود از همه سبزیجات به ویژه سیر به صورت خام استفاده شود.
۴-فلفل دلمه قرمز:
معمولاً برای خوشطعم شدن غذاها از جمله طبخ مرغ و گوشت، از فلفل دلمهای سبز و قرمز بهعنوان چاشنی و طعمدهنده استفاده میشود.فلفل دلمه قرمز منبع خوبی از ویتامین C است، و گرما می تواند ویتامین C را از بین ببرد.
فلفل دلمهای قرمز و زرد را سوپرغذا نیز نامیدهاند زیرا سرشار از مواد آنتیاکسیدان بوده و خاصیت قوی ضد سرطانی دارد همچنین منبع غنی ویتامین C و ویتامین A است.
۵-چغندر:
این ممکن است باعث تعجبشما شود، اما بله، شما می توانید چغندر خام بخورید. در واقع سالم تر هستند. چغندر حاوی مقادیر زیادی فیبر، فولات (یک فرم از ویتامین B9)، ویتامین C و منگنز است، چغندر پخته شده ۲۵ درصد فولات و سایر ویتامین ها و مواد معدنی خود را از دست می دهد. سعی کنید چغندر خام را با سایر سبزیجات خام یا میوه مرکبات ترکیب کنید.
منبع : ریدرز دایجست