برای بسیاری از ما ایمنی بدن بیش از هر زمان دیگری مهم شده است. خوشبختانه راه رسیدن به یک سیستم ایمنی قوی نه گران است و نه پیچیده. بهگفته متخصصان، بهترین راه برای تقویت سیستم ایمنی بدن، همان غذای انتخابی شماست.
بهنوشته نشریه پزشکی Everyday Health، بر اساس تحقیقات منتشر شده در نشریه Integrative Medicine، گیاهان و ادویهها برای قرنها بهعنوان دارو مورد استفاده قرار گرفتهاند و ممکن است یکی از قویترین ابزارهای غذایی برای بهبود سیستم ایمنی بدن باشند.
زردچوبه
این ادویه با سابقه طولانی استفاده در طب آیورودا (طب هند باستان) بهعنوان درمانی برای شرایط التهابی، بسیار مفید است. استرس اکسیداتیو یک پدیده ناشی از عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد (مولکولهای ناپایدار که اغلب توسط آلایندههای محیطی ایجاد میشود) و آنتیاکسیدانها (مولکولهایی که رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند) است. کورکومین، ترکیب فعال اولیه در زردچوبه، خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قدرتمندی دارد و نشانگرهای استرس اکسیداتیو را بهبود میبخشد. زردچوبه در حضور برخی چربیها و همچنین پیپرین، ترکیبی در فلفل سیاه، بهتر جذب میشود.
زنجبیل
قرنهاست که مردم برای درمان سردرد، سرماخوردگی، حالت تهوع و استفراغ به این ادویه گرم روی آوردهاند. در مطالعهای که در مجله Ethnopharmacology منتشر شد، زنجبیل تازه به مبارزه با ویروس سنسیشیال تنفسی انسانی، یک ویروس تنفسی رایج که علائم خفیف و شبیه سرماخوردگی ایجاد میکند، کمک میکند. ترکیبات موجود در زنجبیل یعنی جینجرول و شوگاول، خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ضد درد از خود نشان دادهاند. این ترکیبها به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک میکند.
دارچین
مطالعات نشان دادهاند که دارچین دارای خواص آنتیاکسیدانی بسیار زیادی است. این ادویه همچنین فواید ضدقارچ، ضدباکتری و ضدالتهابی دارد. طبق تحقیقات منتشر شده در Food & Function، سینام آلدهید یکی از ترکیبات فعال اولیه در دارچین است که اثرات ضدالتهابی قوی دارد. این ترکیب ممکن است از رشد باکتری لیستریا جلوگیری کند.
نعناع
حاوی طیف وسیعی از فلاونوئیدها است. این ترکیبات گیاهی اثرات مفیدی بر سلامت سیستم ایمنی دارند. نعناع همچنین حاوی منتول است، ترکیبی با اثرات بیحسکننده و ضد درد. بهاینترتیب، منتول معمولاً به داروهای بدوننسخه سرماخوردگی و آنفلوآنزا اضافه میشود. منتول راههای هوایی را تا حدودی باز یا شل میکند.
فلفل قرمز
ممکن است پاپریکا (فلفل قرمز) را با سلامت سیستم ایمنی مرتبط نکنید، اما این ادویه سرشار از ترکیبات مفیدی مانند ویتامین C و A است. ویتامین C (اسید اسکوربیک) یک آنتیاکسیدان است که به محافظت از بدن در برابر رادیکالهای آزاد، کمک میکند. بر اساس یک مقاله تحقیقاتی منتشر شده در نشریه Nutrients، این ویتامین همچنین به حفظ سلامت سلولهای ایمنی شما کمک میکند. درهمینحال، ویتامین A به تنظیم پاسخهای ایمنی کمک میکند. کپسایسین ترکیبی که تندی فلفل از آن ناشی میشود نیز میتواند درد و التهاب را تسکین دهد.
منبع DW