ارده از دانه های کنجد برشته و آسیاب شده تهیه می شود. این طعم سبک و خوش عطر دارد. ارده بیشتر به عنوان یک ماده در حمص شناخته می شود. در بسیاری از غذاهای سراسر جهان ، به ویژه در غذاهای مدیترانه ای و آسیایی، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه از ارده در وعده صبحانه یا میان وعده با عسل و شیره خرما همچنین در انواع دسرها مصرف میشود.
جدا از کاربردهای آشپزی ، ارده فواید زیادی برای سلامتی دارد. در اینجا 9 فایده ارده برای سلامتی آورده شده است.
- ارده کنجد بسیار مغذی است
ارده سرشار از چربی های سالم ، ویتامین ها و مواد معدنی است. در حقیقت ، فقط ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) بیش از ۱۰ درصد ارزش روزانه را برای برخی مواد مغذی تأمین می کند.
یک قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) ارده حاوی موارد زیر است:
- کالری: ۹۰ کالری
- پروتئین: ۳ گرم
- چربی: ۸ گرم
- کربوهیدرات: ۳ گرم
- فیبر: ۱ گرم
- تیامین: ۱۳٪
- ویتامین :B6 11٪
- فسفر: ۱۱٪
- منگنز: ۱۱٪
ارده کنجد منبع عالی فسفر و منگنز است که هر دو نقش حیاتی در سلامت استخوان ها دارند. همچنین دارای مقدار زیادی ویتامین B1 و ویتامین B6 است که برای تولید انرژی مهم هستند.
ارده حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. همچنین غنی از چربی های غیر اشباع ضد التهابی است.
- ارده کنجد سرشار از آنتی اکسیدان
ارده حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام لیگنان است که به جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد در بدن شما کمک می کند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد.
رادیکال های آزاد ترکیبات ناپایداری هستند. هنگامی که در سطوح بالایی در بدن شما وجود دارد ، می تواند به بافت ها آسیب برساند و در ایجاد بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲ ، بیماری های قلبی و برخی از سرطان ها کمک کند. ارده ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و کبد خود را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت کند.
ارده سرشار از آنتی اکسیدان ها از جمله سزامین لیگنان است. در مطالعات حیوانی ، سزامین فواید بیشماری برای سلامتی دارد.
- ارده کنجد خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش میدهد
مصرف دانه کنجد ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی را کاهش دهد. انجام این کار همچنین ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد ، از جمله سطح بالای کلسترول و تری گلیسیرید.
افرادی که روزانه ۳ قاشق غذاخوری (۴۰ گرم) دانه کنجد مصرف می کردند ، سطح کلسترول آنها به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.
یک مطالعه دیگر ۶ هفته ای بر ۴۱ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد افرادی که بخشی از صبحانه خود را با ۲ قاشق غذاخوری (۲۸ گرم) ارده جایگزین کردند ، در مقایسه با گروه کنترل ، سطح تری گلیسیرید آنها به میزان قابل توجهی پایین بود.
علاوه بر این ، رژیم های غذایی غنی از چربی های غیر اشباع با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است .
- ارده کنجد دارای خواص ضد باکتریایی می باشد
دانه های ارده و کنجد به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قوی ممکن است دارای خواص ضد باکتریایی باشند.
در واقع ، در برخی از کشورهای اروپای مرکزی و خاورمیانه ، روغن کنجد به عنوان یک درمان خانگی برای زخم های پای مرتبط با دیابت استفاده می شود.
روغن کنجد و عصاره دانه کنجد دارای خواص ضد باکتریایی در آزمایش لوله و حیوانات هستند. اعتقاد بر این است که این اثرات به دلیل چربی های سالم و آنتی اکسیدان های موجود در آنها است. با این حال ، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
- ارده کنجد حاوی ترکیبات ضد التهابی است
ترکیبات ارده ضد التهاب است. اگرچه التهاب کوتاه مدت یک پاسخ سالم و طبیعی به آسیب است ، التهاب مزمن می تواند به سلامتی شما آسیب برساند. کنجد و سایر آنتی اکسیدان های دانه کنجد التهاب و درد ناشی از آسیب ، بیماری ریه و آرتریت روماتوئید را کاهش میدهند.
سزامین همچنین در حیوانات به عنوان یک درمان بالقوه برای آسم مورد مطالعه قرار گرفته است.
ارده حاوی این آنتی اکسیدان های قوی است ، اما در مقادیر بسیار کمتر. علاوه بر این ، تحقیقات بیشتری برای درک کامل تأثیر دانه های کنجد بر التهاب در انسان مورد نیاز است.
ارده حاوی آنتی اکسیدان های ضد التهابی است. با این حال ، تحقیقات بیشتری برای درک اثرات دانه کنجد بر التهاب در انسان مورد نیاز است.
- ارده کنجد سیستم عصبی مرکزی شما را تقویت می کند
ارده حاوی ترکیباتی است که ممکن است سلامت مغز را بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماری های عصبی مانند زوال عقل را کاهش دهد. اجزای دانه کنجد از مغز و سلول های عصبی انسان در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.
آنتی اکسیدان های دانه کنجد می توانند از سد خونی مغزی عبور کنند ، به این معنی که می توانند جریان خون شما را ترک کرده و مستقیماً بر مغز و سیستم عصبی مرکزی شما تأثیر بگذارند.
آنتی اکسیدان های کنجد همچنین می توانند از تشکیل پلاک های بتا آمیلوئید در مغز جلوگیری کنند ، که مشخصه بیماری آلزایمر است. آنتی اکسیدان های دانه کنجد اثرات مضر مسمومیت آلومینیوم در مغز را کاهش می دهد. دانه های کنجد و ارده حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است سلامت مغز را تقویت کرده و از سلول های عصبی محافظت کنند. تحقیقات بیشتری در مورد تأثیرات ارده بر سلامت مغز مورد نیاز است.
- ارده کنجد اثرات ضد سرطانی را ارائه می دهد
دانه های کنجد نیز به دلیل اثرات بالقوه ضد سرطانی خود در حال تحقیق هستند. آنتی اکسیدان های دانه کنجد باعث مرگ سلول های سرطانی روده ، ریه ، کبد و سینه می شوند.
سزامین و سزامول – دو آنتی اکسیدان اصلی در دانه های کنجد – به دلیل پتانسیل ضد سرطانی آنها به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. هر دو ممکن است مرگ سلول های سرطانی را افزایش داده و سرعت رشد تومور را کند کنند. علاوه بر این ، تصور می شود که آنها بدن شما را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند ، که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
- ارده کنجد به محافظت از عملکرد کبد و کلیه کمک می کند
ارده حاوی ترکیباتی است که ممکن است به محافظت از کبد و کلیه های شما در برابر آسیب کمک کند. این اندام ها مسئول دفع سموم و مواد زائد از بدن شما هستند.
یک مطالعه بر روی ۴۶ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد افرادی که ۹۰ روز روغن کنجد مصرف کردند در مقایسه با گروه کنترل عملکرد کلیه و کبد را بهبود بخشیدند. عصاره دانه کنجد سلول های کبد موش را در برابر فلز سمی به نام وانادیوم محافظت می کند.
مصرف دانه کنجد باعث افزایش چربی سوزی و کاهش تولید چربی در کبد می شود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می دهد.
در حالی که ارده برخی از این ترکیبات مفید را فراهم می کند ، حاوی مقادیر کمتری نسبت به ترکیبات موجود در عصاره های دانه کنجد و روغن های مورد استفاده در این مطالعات است.
دانه کنجد حاوی ترکیباتی است که ممکن است کبد و کلیه های شما را از آسیب محافظت کند. با این حال ، تحقیقات بیشتری برای درک کامل این اثرات مورد نیاز است.
- ارده کنجد اضافه کردن آن به رژیم غذایی آسان است
این ماده به خوبی به عنوان یک عنصر در حمص شناخته می شود ، اما همچنین یک پودر یا شیره عالی برای نان پیتا ، گوشت و سبزیجات ایجاد می کند. همچنین می توانید آن را به دیپ ، سس سالاد و غذاهای پخته شده و یا همراه با شیره خرما برای وعده صبجانه یا شام استفاده کنید.
روش تهیه ارده کنجد در خانه برای صبحانه سالم کودکان
تهیه ارده کنجد ساده است. فقط به مواد زیر نیاز دارید:
۲ فنجان (۲۸۴ گرم) دانه کنجد پوست کنده
۱-۲ قاشق غذاخوری روغن با طعم ملایم ، مانند آووکادو یا روغن زیتون
در یک قابلمه بزرگ و خشک ، کنجد را روی حرارت متوسط تفت دهید تا طلایی و معطر شود. از روی حرارت بردارید. در غذاساز ، دانه های کنجد را آسیاب کنید. به آرامی در روغن بریزید تا خمیر به قوام مورد نظر شما برسد.
برای مدت زمانی که می توانید ارده تازه نگهداری کنید. می توان آن را با خیال راحت تا یک ماه در یخچال نگهداری کرد. روغنهای طبیعی موجود در آن ممکن است در حین نگهداری جدا شوند ، اما این را می توان به راحتی با هم زدن ارده قبل از استفاده رفع کرد. برشته شدن دانه های کنجد فواید تغذیه ای آنها را افزایش می دهد. ارده یک عنصر کلیدی در حمص است ، اما می تواند به تنهایی با شیره خرما استفاده شود.
در فروشگاه هایپرارگانو بهترین ارده ارگانیک خالص تولید و در اختیار شما قرار میگیرد.
منبع : فروشگاه هایپرارگانو ، نمایندگی محصولات سالم و طبیعی و ارگانیک