ارز دیجیتال فانتوم (FTM) یکی از پرپتانسیلترین ارزهای دیجیتال بوده و برای سرمایه گذاری موفق روی آن دانستن بعضی ضروری است.
یکی از پررونقترین ارزهای دیجیتال در چند سال اخیر، ارز دیجیتال فانتوم (Fantom) با نام اختصاری “FTM” بوده است. احتمالا شما هم یکی از کسانی باشید که جذب این رمز ارز شدهاید. فانتوم یک پروژه بلاک چینی بلندپروازانه است و تلاش میکند یک بستر قرارداد هوشمند به عنوان سیستم عصبی شهرهای هوشمند ارائه کند. اگر قصد خرید ارز دیجیتال فانتوم را دارید نکاتی در مورد این ارز وجود دارد که باید قبل از خرید آنها را بدانید.
پروژه فانتوم در ابتدا در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) با راهاندازی اوپرا (OPERA)، شبکه اصلی فانتوم، در دسامبر ۲۰۱۹ (آذر ۱۳۹۸) توسط یک دانشمند کامپیوتر اهل کره جنوبی به نام آن بیونگ ایک (Ahn Byung Ik) تاسیس شد. هدف ارز دیجیتال فانتوم ایجاد یک پلتفرم قرارداد هوشمند است که مقیاسپذیری، تمرکززدایی و امنیت را به ارمغان میآورد و آمده است که جای غول بزرگی به نام اتریوم را بگیرد. به گفته توسعهدهندگان پروژه سرعت تراکنشها در بلاک چین فانتوم به زیر ۲ ثانیه کاهش پیدا کرده که عدد قابلتوجهی است.
۵ نکته که قبل از سرمایه گذاری روی فانتوم باید بدانید.
چند موضوع مهم وجود دارد که قبل از خرید ارز دیجیتال Fantom بهتر است بدانید. در این مطلب سعی کردهایم بهطور خلاصه مهمترین مواردی را که به شما کمک میکند خرید بهتر و آگاهانهتری داشته باشید، بیاوریم.
. فانتوم یک بلاک چین با قابلیت قراردادهای هوشمند است
فانتوم یک بلاک چین لایه ۱ است که از لایه اجماع مستقل لاکسیس (Lachesis) برای آسان کردن امور دیفای و خدمات مرتبط با قراردادهای هوشمند استفاده میکند.
به لطف سازگاری با ماشین مجازی اتریوم (EVM) و پشتیبانی از زبان برنامهنویسی سالیدیتی (Solidity)، فانتوم دارای مجموعه کاملی از قابلیتهای قرارداد هوشمند است که به کاربران اجازه میدهد با پلتفرمهای اتریوم تعامل داشته باشند. اتریوم اولین ارز دیجیتالی بود که قراردادهای هوشمند را ارائه کرد و پلتفرمی است که اکثر برنامههای غیر متمرکز در آن ساخته میشوند. بااینحال، با مشکل شلوغی و به دنبال آن قطع شبکه و کارمزد بالای تراکنش مواجه است. مشکلی که فانتوم بهخوبی از پس حل آن برآمده است.
با رونق روزافزون بازار توکنهای غیرقابل تعویض (NFT)، اهمیت قراردادهای هوشمند و بلاک چین فانتوم افزایش مییابد؛ زیرا قراردادهای هوشمند بخش نقش بسیار مهمی در عملکرد توکنهای غیرقابل تعویض دارند.
. فانتوم در صرافیهای بزرگ ارز دیجیتال موجود است
خرید بسیاری از انواع ارزهای دیجیتال، بهخصوص ارزهای دیجیتال نوظهور، دشوار است. خوشبختانه در مورد فانتوم اینطور نیست. در بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال میتوان اقدام به خرید ارز دیجیتال Fantom کرد.
صرافی ارزهای دیجیتال بیت ۲۴ یکی از صرافیهایی است که برای خرید FTM میتوانید انتخاب کنید. بیت ۲۴ یک صرافی ایرانی است که به دلیل کارمزدهای پایین و امنیت بالا میتواند گزینه مناسبی برای کاربران ایرانی باشد که نگران بلوکه شدن حساب خود در صرافیهای خارجی هستند.
۳٫ معاملات در فانتوم ارزان و تقریباً فوری هستند
یکی از جذابیتهای اصلی Fantom پردازش کارآمد تراکنشهای آن است. فانتوم میتواند هزاران تراکنش را در یک ثانیه انجام دهد و تراکنشها ظرف یک تا دو ثانیه پردازش میشوند. کارمزد معاملات نیز بسیار پایین و معمولا کسری از سنت امریکا است.
در ماه می ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰)، گزارش شد که فانتوم از ۳ میلیون تراکنش عبور کرده و سریعترین پلتفرم بلاک چین است. البته گزارشهایی وجود دارند که نشان میدهند، ارز دیجیتال سولانا (SOL) میتواند حداقل ۵۰ هزار تراکنش در ثانیه را انجام دهد و همچنین کسری از سنت را بهعنوان کارمزد دریافت میکند؛ بنابراین در حال حاضر سریعترین سولانا توانسته است گوی سبقت را از فانتوم برباید. بااینوجود، عملکرد فانتوم بسیار چشمگیر است. اکنون نه تنها هولدرها، بلکه شرکتها و موسسات سرمایه گذاری زیادی نیز به خرید سولانا و اضافه کردن این ارز دیجیتال به سبد سرمایه گذاری خود فکر میکنند.
۴٫ موارد استفاده برای توکن Fantom شامل استیکینگ، حاکمیت، هزینههای شبکه و پرداختها است
توکن فانتوم با نشانه FTM ارز دیجیتال اصلی این پلتفرم است. در ادامه موارد استفاده این توکن را شرح میدهیم.
استیکینگ (Stacking): فانتوم از مکانیزم اثبات سهام (PoS) برای اجماع استفاده میکند. تراکنشها توسط گرههایی که توکنهای فانتوم را در شبکه قفل کردهاند، اعتبارسنجی میشود. نودها با استیک کردن توکن FTM، به امنیت شبکه کمک میکنند و در ازای آن پاداش دریافت میکنند.
حاکمیت: ازآنجاییکه فانتوم غیر متمرکز است، هولدرهای توکن در مورد آینده آن تصمیم میگیرند. با هولد و استیک کردن فانتوم میتوان در تصمیمگیری برای تغییرات شبکه شرکت کرد و به آن رأی داد.
هزینههای شبکه: هزینههای شبکه Fantom با استفاده از ارز دیجیتال آن پرداخت میشود. این هزینهها برای پردازش تراکنشها، استقرار قراردادهای هوشمند و ایجاد شبکههای جدید دریافت میشوند.
پرداختها: فانتوم با سرعت بالای تراکنشها و کارمزدهای پایین خود راهی مناسب برای انتقال وجه است.
۵٫ فانتوم رقابت شدیدی با اتریوم، سولانا و سایر پلتفرمهای قرارداد هوشمند دارد
شاید بزرگترین چالش برای فانتوم وجود رقبای سرسخت باشد. بههرحال اتریوم بهعنوان اولین پلتفرم قرارداد هوشمند جایگزینهای زیادی میتواند داشته باشد که به نظر ما فانتوم جدیتر رقیب آن است. ارز دیجیتال کاردانو (Cardano) با نماد “ADA” نیز رقیب سرسختی برای فانتوم است که امسال رشد خوبی هم داشت. ارز دیجیتال سولانا که در بالا به آن اشاره کردیم که کی دیگر از پلتفرمهای رو به رشدی است که سرعت تراکنشهای آن اعجابانگیز است.
فانتوم با توجه به سرعت بالای تراکنش و پلتفرم قرارداد هوشمند پیشرفتهای که ارائه میدهد، میتواند یک سرمایه گذاری قوی در ارزهای دیجیتال باشد. قیمت از زمان اوج خود کاهش یافته است و هنوز هم ارزش بازار بسیار کمتری نسبت به برخی از رقبای اصلی خود دارد. میتوان تصور کرد که فضای زیادی برای ادامه رشد آن وجود داشته باشد.
از سوی دیگر، نمیتوان گفت که کدام یک از این پلتفرمها بیشترین موفقیت را در درازمدت خواهند داشت. قبل از اینکه تصمیم بگیرید پول خود را برای کدام ارز خرج کنید، مطمئن شوید که Fantom و گزینههای جایگزین را بهدقت بررسی کردهاید.