نخود از پرمصرفترین حبوبات جهان به شمار میرود. طعم مناسب، قیمت ارزان، شیوههای متعدد پخت و همچنین خصوصیات مفید نخود، این دانه خوراکی را در لیست محبوبترین غذاها قرار دادهاند.
نخود مقدار زیادی پروتئین گیاهی، منیزیوم و مقدار قابل توجهی مواد معدنی و آنتیاکسیدان دارد. پروتوئین، کربوهیدرات، الیاف، ویتامین و مواد معدنی مختلفی در نخود وجود دارد. با توجه به وجود زینک، فسفر و آهن، نخود میتواند به عنوان تقویتکننده سیستم ایمنی، حافظه، استخوانها و دندانها عمل کند.
علاوه بر همه آنچه ذکر شد، نخود ۵ ویژگی مهم دارد که اگر افراد از آنها اطلاع کافی داشته باشند، نخود تبدیل به غذای دایمی آنها خواهد شد.
۱-بهبود سطح آهن در بدن
نخود یکی از مهمترین منابع آهن به شمار میرود و دارای ویتامین C است که به بدن کمک میکند آهن را جذب کند. لذا در صورت کمخونی میتوان نخود را به رژیم غذایی افزود.
۲-پایین آوردن سطح قند خون
وجود کربوهیدراتهای ترکیبی در نخود باعث افزایش نیرو در بدن، بدون بالا رفتن سطح قند خون میشود. پروتوئین موجود در نخود به افراد احساس سیری و شکمپری میدهد و این امر نیز میتواند در پایین نگاه داشتن سطح قند خون موثر باشد.
۳-خاصیت ضد سرطانی
مقدار قابل توجهی اسید فولیک در نخود وجود دارد و این امر میتواند در جلوگیری از انواع سرطان مانند سرطان روده بزرگ نقش مهمی ایفا کند.
۴-پایین آوردن سطح کلسترول خون
مطالعات نشان داده که خوردن منظم نخود سطح کلسترول خون را کاهش میدهد و این موضوع نخود را به غذایی مناسب برای جلوگیری از بیماریهای قلب و عروق مبدل کند.
۵-کاهش وزن
وجود مقدار زیادی الیاف در نخود به فرد احساس سیری و شکمپری طولانیمدت میدهد. مصرف مستمر نخود از چاقی جلوگیری کرده و در کاهش وزن تاثیر بسزایی دارد