پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای حفظ سلامت مطلوب مغز ضروری است. غذاهای زیادی وجود دارند که میتوانند هوشمندی شما را از بین برده و حافظه و خلق و خوی شما را تحت تأثیر قرار دهند.
برای حفظ سلامت مغز بسیارمهم است که این غذاها را شناسایی کرده و آنها را از رژیم غذایی خود حذف کرده یا کاهش دهید.
مرغ سرخشده و سیبزمینی سرخکرده فقط دور کمر شما را چاقتر نمیکند. آنها همچنین میتوانند برای مغز شما مضر باشند. در تحقیقی که در سال ۲۰۲۰ در مجله علوم تغذیه منتشر شده است، افرادی که رژیمهای غذایی سرشار از غذاهای سرخشده میخورند، در آزمونهای شناختی، یادگیری، حافظه و عملکرد مغز، نمره کمی میگیرند. برعکس، کسانی که غذاهای گیاهی بیشتری مصرف میکردند نمره بالاتری داشتند.
نوشیدنیهای شیرینشده با شکر
احتمالاً میدانید که باید از مصرف نوشیدنیهای الکلکی خودداری کنید. اما همچنین باید مراقب آب میوه، نوشیدنیهای انرژیزا و چای شیرین باشید که زیرا سرشار از شکر هستند. مقادیر زیاد قند آسیب عصبی را به دنبال دارند چرا باعث بروز التهاب میشوند.
در مطالعه ای که در سال ۲۰۱۹ در نشریه Alzheimer & Dementiaمنتشر شد، محققان دریافتند افرادی که به طور منظم از نوشیدنیهای شیرین استفاده میکنند، به احتمال زیاد حافظه ضعیفتر، حجم کلی مغز کمتر و هیپوکامپ کوچکتری دارند.
هیپوکامپ بخشی از مغز است که برای یادگیری و حافظه نقشی مهم ایفا میکند.
کربوهیدرات تصفیهشده
برنج سفید، نان سفید، ماکارونی سفید و سایر غذاهای فرآوریشده با شاخص گلیسمی بالا نه تنها باعث افزایش قند خون میشوند، بلکه دارای رتبه بندی مواد غذایی نامناسب برای مغز شما هستند. به طور خاص، این غذاها میتوانند بر سلامت روان شما تأثیر منفی بگذارند.
مطالعهای که در سال ۲۰۱۹ در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، نشان داد که غذاهای با شاخص گلیسمی بالا میتوانند خطر افسردگی در زنان پس از یائسگی را افزایش دهند. از طرف دیگر، زنانی که لاکتوز، فیبر، میوه و سبزیجات بیشتری مصرف میکردند، در علائم افسردگی کاهش چشمگیری نشان دادند.