با توجه به ورود فناوری به همه بخشهای زندگی بشر از زمان کار و استراحت گرفته تا سفر و…و نیز ظهور اینترنت اشیا، حالا دیگر همه میدانند که تکنولوژی، صنعتی پولساز بوده و ثروتی عظیم پشت آن خوابیده است.
به گزارش ایران، همین موضوع سبب شده است تا کمپانیهای فناوری در گوشه و کنار جهان ارزشی بالا داشته باشند و نام مالکان خود را در فهرست ثروتمندترینهای جهان جای دهند؛ فهرستی که هرسال توسط مجلهها و سایتهای مختلف تهیه میشود. امسال نیز بلومبرگ علاوه بر معرفی ۱۰۰ فرد ثروتمند جهان، ۱۰میلیاردر حوزه فناوری را معرفی و به موفقیت«جف بزوس» بنیانگذار فروشگاه آنلاین آمازون نیز اشاره کرده است.
«بیل گیتس»
همچون چند سال گذشته باز هم این بیل گیتس ۶۰ساله است که با ثروتی معادل ۹۰میلیارد دلار بیشترین ثروت را روی کره خاکی زمین در اختیار دارد و همچنین عنوان ثروتمندترین فرد جهان در حوزه فناوری را نیز یدک میکشد. بیل گیتس که از سنین پایین وارد بازار کار شده بود در سن ۳۰سالگی با مایکروسافت، میلیاردر شد و بعد از ریاست چندساله بر این کمپانی، سرانجام در سال ۲۰۰۰ خود را کنار کشید ولی به هر حال همچنان در مقام مشاورمایکروسافت بزرگترین سازنده نرم افزار در جهان حضور دارد و در کارهای بشردوستانه هم فعالیت میکند.
بیل گیتس اکنون ۴درصد سهام مایکروسافت را در اختیار دارد که معادل یک پنجم کل ثروتش میشود. ثروتمندترین فرد روی کره زمین، دانشگاه استنفورد را در سال ۱۹۷۵، برای کمک به دوستش«پال آلن» به منظور طراحی و تولید یک سیستم عامل برای کامپیوترهای جدید ترک کرد.
هردو با هم به تأسیس مایکروسافت پرداختند و سرانجام در سال ۱۹۸۵، سیستم عامل ویندوز راهی بازار شد و یک سال بعد هم «گیتس» میلیاردر شد.البته «پال آلن» ۶۲ساله که سال گذشته هشتمین میلیاردر حوزه فناوری بود، امسال از جمع ۱۰میلیاردر برتر بیرون رفته است.
«جف بزوس»
یکی از شگفتیهای فهرست بلومبرگ در سالجاری، «جف بزوس» ۵۲ساله بنیانگذار آمازون است. وی درحالی که سال گذشته ششمین میلیاردر حوزه فناوری معرفی شد امسال با افزایش۵٫۴ میلیارد دلار به ثروتش، خود را ۴رتبه بالا کشیده و حالا دومین فرد ثروتمند در حوزه فناوری به شمار میرود.
«بزوس» ثروت۶۵٫۱میلیارد دلاریاش را نه تنها از فروشگاه آنلاین آمازون به دست آورده بلکه وی مالک روزنامه واشنگتن پست و نیز کمپانیBlue Origin است که در زمینه راکتهای فضایی فعالیت دارد البته بخش عمده ثروت وی به آمازون گره خورده است و از شاخههای مختلفی همچون سرویس ابری و نیز گجتهایی شبیه «کیندل» و «اکو» درآمدزایی میشود.امسال همچنین «بزوس» پس از «آمانسیو اورتگا» مالک عمده برند زارا(با ثروت ۷۳میلیارد دلار)، سومین میلیاردر جهان شناخته شد.
«مارک زاکربرگ»
بلومبرگ همچون سال گذشته، سومین ثروتمند حوزه فناوری را نیز مارک زاکربرگ ۳۱ساله و مالک فیس بوک به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی جهان میداند.وی یکی از ۵بنیانگذار فیس بوک است که سال ۲۰۰۴ با یکدیگر در خوابگاه دانشگاه هاروارد کار را آغاز کردند و ۴سال بعد در سن ۲۳سالگی مجله فوربز «زاکربرگ» را جوانترین بیلیونر خودساخته جهان نامید.«زاکربرگ» با ثروتی معادل۴۶٫۷ میلیارد دلار پس از «جف بزوس» قرار دارد و البته هشتمین ثروتمند جهان و همچنین ثروتمندترین فرد زیر ۳۵سال دنیا محسوب میشود.
«لری الیسون»
امسال «لری الیسون»۷۱ساله به عنوان چهارمین ثروتمند حوزه فناوری و نهمین میلیاردر جهان معرفی شد. وی که پس از ۲سال، دانشگاه ایلیون و پس از یک ترم دانشگاه شیکاگو را رها کرد تا کمپانی خود را تأسیس کند، یکی از ۳بنیانگذار اوراکل بزرگترین کمپانی دیتابیس نرم افزار است که در حوزه تجاری و دولتی فعالیتی قابل توجه دارد و ثروت وی حدود۴۶٫۱ میلیارد دلار تخمین زده شده است.البته این میلیاردر سال گذشته وضعیت بهتری داشت و دومین میلیاردر حوزه فناوری محسوب میشد.
«لری پیج»
«لری پیج» ۴۲ساله که سال گذشته از نظر ثروت در رده چهارم فهرست بلومبرگ قرار داشت، امسال پنجمین میلیاردر فعال در حوزه فناوری شناخته شده است. وی که به همراه «سرگیی برین» بنیانگذار گوگل بوده است نقشی اساسی در طراحی الگوریتم موتور جست و جوی گوگل داشته و همین تلاش، وی را در ۳۰سالگی میلیاردر کرده و ثروت کنونی «لری پیج» توسط سایت بلومبرگ حدود ۸/۳۷میلیارد دلار تخمین زده شده است.
در گوگل روزانه ۵میلیارد جست و جوی آنلاین در ۳۰تریلیون صفحه وب انجام میشود و سیستم عامل اندروید که ساخته گوگل است و در گوشیهای هوشمند بسیار محبوب است نیز در درآمدزایی «پیج» نقش داشته است. درآمد سالانه گوگل ۴۰میلیارد دلار تخمین زده میشود و «لری پیج» ۷درصد سهام این غول دنیای فناوری را دارد. وی در سال ۲۰۰۱ از کمپانی گوگل خارج شد و «اریک اشمیت» جای وی را گرفت ولی از آوریل ۲۰۱۱ دوباره به گوگل بازگشته و مسئولیت شرکت پدر گوگل(آلفابت) را نیز عهده دار شده است.
«سرگیی برین»
گوگل این غول دنیای فناوری، «سرگیی برین» ۴۲ساله، یکی دیگر از بنیانگذارانش را نیز با ثروتی معادل۳۶٫۲ میلیارد دلار به ششمین میلیاردر حوزه فناوری تبدیل کرده است.«برین» که از سال ۱۹۹۸ با «لری پیج» برای تأسیس کمپانی گوگل همکاری داشت، سرانجام در سال ۲۰۰۴ این موتور جست و جو را عمومی کرد و امروزه بسیاری از محصولات گوگل بر پایه و اساس موتوری که این دو در دهه ۹۰ طراحی کردند ساخته میشود.
«برین» که ۸درصد سهام گوگل را به خود اختصاص داده است در ایدههای تازه آلفابت و طرحهایی همچون گوگل بالنی برای تأمین اینترنت در جوامع روستایی و دورافتاده از طریق بالنهایی که در ارتفاعات بسیار بالا پرواز میکنند نقشی ویژه ایفا میکند.«لری پیج» و «سرگیی برین» همچنین امسال به عنوان یازدهمین و دوازدهمین میلیاردر جهان معرفی شد.
«جک ما»
بلومبرگ در ردهبندی خود، «جک ما»۵۱ساله بنیانگذار علی بابا، بزرگترین فروشگاه آنلاین چین را نیز با ثروتی معادل۲۶٫۳ میلیارد دلار هفتمین میلیاردر حوزه فناوری و هفدهمین ثروتمند جهان معرفی کرده است. موفقیت «جک ما» تا جایی بوده که بسیاری، وی را «جف بزوس» چین میدانند.علی بابا برای چین معادل آمازون در غرب محسوب میشود و از سال ۲۰۱۴ به صورت رسمی در اختیار مردم قرار گرفته است.
«استیو بالمر»
هشتـــمیــن رده فــــهرســــت ثروتمندترینهای حوزه فناوری بلومبرگ نیز به «استیو بالمر» ۵۹ساله با ثروتی معادل۲۶میلیارد دلار رسید. وی که بیست و نهمین ثروتمند جهان نیز محسوب میشود در سال ۱۹۸۰ دانشکده اقتصاد دانشگاه استنفورد را ترک کرد تا به مایکروسافت بپیوندد که مالکیت آن در اختیار «بیل گیتس» قرار داشت. «استیو بالمر»، سی امین کارمند مایکروسافت و نخستین مدیر تجاری این کمپانی بود و حقوق ۵۰هزار دلار دریافت میکرد و سرانجام هم بزرگترین سهامدار این شرکت شد و مدیرعامل مایکروسافت شد. «بالمر» سال گذشته هفتمین میلیاردر حوزه فناوری بوده است.
«مایکل دل»
«مایکل دل» ۵۱ساله با ثروتی معادل ۱۸٫۹میلیارد دلار توسط سایت بلومبرگ به عنوان نهمین میلیاردر حوزه فناوری معرفی شد.
وی دانشجوی دانشگاه تگزاس بود که کمپانی PC Ltd چشمش را گرفت و برای اینکه بتواند به طور تمام وقت رایانه بسازد دانشگاه را رها کرد تا یکی از برترین برندهای رایانه جهان را بسازد.؛کمپانی که چندسال بعد با نام Dell رونمایی شد و موفقیتهای بسیاری برای وی به ارمغان آورد. ارزش کمپانی وی در سن ۲۳سالگی به ۳۰میلیون دلار رسید که البته ۱۸میلیون دلار آن متعلق به این فرد خلاق و خوش فکر بود.
«پونی ما»
عنوان دهمین میلیاردر حوزه فناوری هم به یک ثروتمند چینی با نام «پونی ما» با ثروتی معادل ۱۸٫۲میلیارد دلار تعلق گرفته است هرچند وی سال گذشته نهمین ثروتمند این حوزه شناخته میشد. این میلیاردر ۴۴ساله که هیچ ارتباط خویشاوندی با «جک ما» خالق علی بابا ندارد، کارش را با کمک دوستان دانشگاهیاش در کمپانی Tencentآغاز کرد.
نخستین محصول این کمپانی، سرویس پیامرسانی با نام QQدر چین بود که در این کشور بسیار مورد توجه قرار گرفت و از همه استانداردهای لازم برخوردار بود.این کمپانی تاکنون در بخشهای متنوع تجاری سرمایهگذاری کرده است که از آن جمله میتوان به نشر موسیقی و بازیهای رایانهای و موبایلی اشاره کرد که بهترین نمونه آن هم استودیو بازی Riot Games است.