اکنون توجه روانشناسان را به این نکته جلب شده است که چرا برخی از مردم خیلی طولانیتر از دیگران زندگی میکنند؟
به گزارش تودی (Today)؛ اکنون هوارد اس. فریدمن، استاد روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا و لسلی آر مارتین، استاد روانشناسی دانشگاه لاسیرا که هر دو از محققان «پروژه طول عمر» هستند، به این سوال پاسخ دادهاند.
نتایج این پروژه ۸۰ ساله نشان میدهد سالمترین افراد کسانی هستند که زندگی معناداری دنبال میکنند، سختکوش هستند، موفقیتهای زیادی کسب کرده و مسئول و با وجدان هستند.
فریدمن به نشریه Today میگوید: شواهد علمی نشان داده که فعالیت بدنی یکی از کلیدهای زندگی طولانیمدت است. وی معتقد است که برای فعال بودن نیاز نیست که حتما در ماراتن شرکت کنید یا به باشگاه بروید.
کافیست صندلی خود را بعد از نیم ساعت نشستن و بیتحرکی ترک کنید و حداقل ۵ دقیقه تحرک داشته باشید.
از کارهای بیش از حد سخت نپرهیزید و به فکر تعطیلات نباشید، از استرس هم دوری نکنید. چون تجربه استرس تا زمانی که به اضطراب مزمن تبدیل نشود، شخص را به فعالیت مثبت وادار میکند.
فریدمن و مارتین خاطرنشان میکنند: اگر در محیط کار خصمانهای مشغول کار بوده و از حمایت کافی برخوردار نیستید، فورا به فکر تغییر شغل باشید. ماندن در این محیطها، توانایی را محدود کرده و بر عملکرد اجتماعی شما تاثیر منفی میگذارد.
فراموش نکنید که راز یک زندگی طولانی در ارتباط نزدیک با اعضای خانواده و دوستان و انجام فعالیتهای داوطلبانه است.
دو روانشناس آمریکایی به ازدواج موفق نیز اشاره میکنند. به عقیده آنها وجود شریک زندگی متعهد و حامی و تجربه یک ازدواج باثبات و سالم، نقش مهمی در افزایش طول عمر دارد.
آنها در پایان تاکید میکنند: با افراد سالم دوست باشید. دوستی خوب به خصوص برای زنان با تندرستی بهتر، سرزندگی بیشتر و امکان زندگی طولانیتر ارتباط دارد.
از آنجایی که ما رفتارها و عادات کسانی را که بیشتر زمانمان را با آنها سپری میکنیم میپذیریم، دوست شدن با کسانی که دید مثبتی به زندگی دارند، ما را به سوی سلامت جسمی و روانی سوق میدهد.
منبع DW