چه عدم تحمل لاکتوز در شما تشخیص داده شده باشد یا آلرژی به شیر داشته باشید و چه این گونه نباشد، محصولات لبنی می توانند برخی عوارض نامطلوب را برای بدن شما به همراه داشته باشند.
علائم عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به آن می توانند پنهان کار و گمراه کننده باشند. در ادامه با برخی علائم که نشان می دهند کاهش یا قطع مصرف لبنیات می تواند برای شما مفید باشد، ارائه شده اند.
۱-یبوست می تواند به واسطه عدم تحمل لبنیات شکل بگیرد.
برخی شواهد نشان می دهند که محصولات لبنی به واسطه ایجاد التهاب در دستگاه گوارش می توانند موجب بروز یبوست در برخی افراد شود.پروتئین موجود در محصولات لبنی می تواند موجب یبوست شدید در افراد شود.
۲-اگر به طور مکرر با سوء هاضمه دردناک و پر سر و صدا مواجه می شوید، محصولات لبنی می توانند از مقصران اصلی بروز این شرایط باشند.
به گفته کارشناسان، محصولات لبنی به طور قطع می توانند موجب تولید گاز و نفخ در برخی افراد شوند.
در همین راستا، اگر محصولات لبنی را از رژیم غذایی خود کنار بگذارید ممکن است کاهش گاز و درد ناشی از آن را نیز تجربه کنید.
۳-محصولات لبنی برای برخی افراد می توانند موجب بروز آکنه شوند.
داده ها درباره ارتباط بین آکنه و محصولات لبنی قطعی نیستند، اما مصرف لبنیات برای برخی افراد می تواند موجب بروز مشکلات پوستی شود.
زمانی که موضوع آکنه مطرح می شود، نه تنها باکتری های ساکن در منافذ پوست موجب التهاب می شوند، بلکه آنچه می خورید، مانند شیر، نیز می تواند التهاب را افزایش دهد و شرایط پوست را وخیمتر سازد.
به نظر می رسد شیر و بستنی می توانند موجب آکنه شوند، در شرایطی که پنیر و ماست ممکن است چنین نتیجه ای به همراه نداشته باشند.
هر فردی به شیوه ای متفاوت به مواد غذایی مختلف واکنش نشان می دهد، از این رو، روش آزمون و خطا شاید بهترین گزینه برای یافتن مقصران اصلی باشد.
۴-اگر به دلیلی نامشخص احساس خستگی می کنید، کنار گذاشتن لبنیات از رژیم غذایی می تواند به شما کمک کند.
شاید غیر منتظره باشد، اما افرادی که نمی توانند شیر و لبنیات را تحمل کنند ممکن است با مصرف این غذاها دچار خستگی شوند.
۵-اگر با گرفتگی بینی مواجه هستید و هیچ چیز آن را بهبود نمی بخشد، حذف لبنیات ممکن است ارزش امتحان کردن داشته باشد.
مصرف لبنیات و گرفتگی بینی یکی دیگر از روابطی است که برای بیشتر مردم وجود ندارد، اما برخی ممکن است پس از حذف محصولات لبنی از رژیم غذایی خود گرفتگی کمتری را تجربه کنند.
منبع عصر ایران