میزان ویتامین، مواد معدنی و فیبر موجود در نان سبوسدار، به طور میانگین دو برابر نان سفید است.
مواد فیبری موجود در نان سبوسدار، برای گرفتگی روده و یبوست بسیار مفید است. بهعلاوه این مواد، غذای خوبی برای باکتریهای مفید روده هستند که بر ضد بیماریهای میکروبی اقدام کرده و سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهند.
این مواد فیبری، کلسترول و ترکیبات سمی حاصل از متابولیسم موادغذایی را جذب و از روده تخلیه میکنند.
ماده معدنی منیزیوم که در این نان وجود دارد، باعث تقویت ماهیچههای روده شده و از دردهای ماهیچهای جلوگیری میکند. ازطرفی، نان سبوسدار ویتامینهای ب۲ و نیایسین دارد که این ویتامینها، باعث افزایش تمرکز و دقت عمل شده و حس شادابی و خوشحالی به انسان میبخشند.
نان سبوسدار برای کودکان نیز بسیار پر فایده است. مخصوصا در دورانی که سلولهای عصبی در حال رشد هستند، آهن موجود در نان سبوسدار به بهبود هوش و خوشخُلقی کودکان کمک میکند.
نوشیدنیای که از نان سبوسدار و آب بهدست میآید، اگرچه ترشمزه است و باب طبع همه نیست، اما بهدلیل داشتن باکتریهای اسید لاکتیک، که نقش پروبیوتیکی دارند، به رفع خیلی از ناراحتیها کمک میکند. این نوشیدنی امراض رودهای را التیام بخشیده و مشکلات پوستی، مثل جوشهای صورت و بیماریهای مزمن پوستی با لکههای سرخ و نقرهای را از بین میبرد.
برگرفته از کتاب درمان با تغذیه تالیف : دکتر رضا شیخ الاسلامی