رژیم غذایی خاصی که از بروز بیماریهای چشم جلوگیری کند، وجود ندارد هرچند در برخی از مطالعات بر مصرف مواد غذایی برای سلامت چشمها را تا حدودی حفظ میکنند، تاکید شده است.
متخصصان سلامت و تغذیه در بررسیهای خود بر افزودن مواد مغذی که در ادامه به آنها اشاره میشود به رژیم غذایی تاکید دارند. همچنین رعایت نکات دیگری که از قدرت بینایی محافظت میکند، توصیه میشود.
لوتئین، زاکسانتین
مصرف این دو نوع آنتی اکسیدان با کاهش خطر ابتلا به انواعی از مشکلات بینایی مرتبط است. همچنین از بافتهای چشم در برابر نور آبی، نور خورشید، آلودگی هوا و دود سیگار محافظت میکنند. انواع متعددی از میوهها و سبزیجات رنگی حاوی میزان کافی از این دو نوع آنتی اکسیدان هستند.
اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ دارای خواص ضد التهابی هستند. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد التهاب، نقش کلیدی در بروز عارضه چشمی دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن دارد. غذاهای دریایی منبع غنی از این اسیدهای چرب هستند.
ویتامینهای A،C،E
هویج و دیگر خوراکیهای نارنجی رنگ حاوی ترکیب بتاکاروتن نوعی ویتامین A هستند که در عملکرد مطلوب چشمها موثر است. علاوه بر این، مصرف مرکبات و توتها به دلیل دارا بودن ویتامین C توصیه میشود زیرا با کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید مرتبط است. همچنین ویتامین E سلامت غشای سلولی را حفظ کرده و به اصلاح DNA کمک میکند.
روی (زینک)
عنصر روی از جمله مواد معدنی است که بافت چشمها به میزان بالایی از آن برخوردار است. کاهش دید در شب و تاری دید از جمله علائم احتمالی کمبود این ماده معدنی هستند. این ماده مغذی همچنین نقش کلیدی در وضعیت مطلوب شبکیه بازی میکند.
منبع ایسنا