چند نوع ماده غذایی که مبتلایان به آسم بهتر است از خوردنشان اجتناب کنند
آسم از دسته بیماریهایی است که مصرف برخی مواد غذایی و یا بوئیدن رایحههایی خاص میتواند علائم آن را تشدید کند. واکنشهای افراد مبتلا به آسم به غذاهای تشدید کننده متفاوت است، اما این افراد بهتر است از خوردن یا نوشیدن این خوراکیها بپرهیزند.
در اینجا به چند نمونه از مواد غذایی که به نوشته سایت هلث گایدز میتوانند مبتلایان به آسم را دچار مشکل کنند، اشاره میکنیم:
۱) میوههای خشک
از آنجائیکه برای ماندگاری طولانی مدت میوههای خشک شده به آنها سولفید که نوعی ماده نگهدارنده است اضافه میکنند، این ماده میتواند سبب تشدید حملات آسم شود. چنانچه روی بستهبندی میوههای خشکی نظیر آلبالو خشک یا زردآلو کلماتی همچون «پتاسیم بیسولفید» و «سولفید سدیم» مشاهده کردید، به این معناست که بسته حاوی سولفید است.
۲) میگو
میگوی منجمد و یا آماده میتواند برای مبتلایان به آسم مخاطره آمیز باشد. اگر حدس میزنید که در این مورد هم سولفیدها عامل مزاحم هستند حدستان درست است! میگوی منجمد و سایر غذاهای دریایی اغلب حاوی سولفید هستند. اگر بیرون از خانه غذا میخورید، اطمینان حاصل کنید که در غذایتان میگو یا صدف یا حتی سس حاوی غذاهای دریایی وجود نداشته باشد.
۳)ترشی
وجود ترشی در کنار ساندویچ یا دیگر غذاها وسوسه انگیز است، اما بایستی بدانیم در ترشیهای بستهبندی شده و کارخانهای هم مقادیری سولفید برای ماندگاری طولانی مدت موجود است. پس اگر دچار آسم هستید در این مورد هم احتیاط کنید.
۴) سیب زمینی بسته بندی شده و یا آماده
باز هم سولفید! اگر قصد پختن غذایی داشتید که در آن به سیب زمینی بسته بندی شده و یا آماده نیاز بود، حتما به نوشتههای بستهبندی دقت کنید. چرا که ممکن است حاوی ماده نگهدارندهای مانند سدیم بیسولفید باشد و علائم آسم را تشدید کند.
۵)هر گونه مواد غذایی که نسبت به آنها حساسیت دارید
هر شخصی ممکن است به نوع خاصی از خوراکیها آلرژی داشته باشد. اگر به آسم مبتلا هستید و آلرژِی غذایی هم دارید، همیشه مراقب باشید که این نوع غذاها را مصرف نکنید؛ چراکه ممکن است به بروز حمله آسم منجر شود. این خوراکیها میتوانند شامل آجیلها و مغزها، گندم، سویا، بادام زمینی، تخم مرغ، ماهی، صدف و حتی شیر گاو باشند.
منبع: اپک تایمز