بر اساس مطالعه جدید محققان دانشگاه نورثوسترن شیکاگو، مصرف قهوه و سبزیجات شانس ابتلا به کووید ۱۹ را کاهش میدهند . به گزارش Healthday News ؛ در عوض مصرف گوشتهای فرآوریشده میتواند حساسیت شما به ویروس کرونا را به خاطر افزایش التهاب در بدن، بالا ببرد. هرچند مصرف گوشت قرمز فراورینشده این خطر را بههمراه ندارد.
برای این مطالعه، محققان با استفاده از دادههای Biobank بریتانیا، ارتباط بین رفتارهای غذایی و خطر ابتلا به کووید ۱۹ را در ۳۸ هزار شرکتکنندهای که تحت آزمایش کووید ۱۹ قرار گرفته بودند، بررسی کردند. تست کرونای حدود ۱۷ درصد از این افراد مثبت بود.
این تیم تحقیقاتی دریافت که تغذیه ممکن است اثر محافظتی کمی در برابر ویروس داشته باشد. بهعنوانمثال، مصرف یک یا چند فنجان قهوه در روز، با ۱۰ درصد کاهش خطر ابتلا به کووید ۱۹ در مقایسه با مصرف کمتر از یک فنجان در روز همراه است. علاوهبراین، مصرف حداقل دو وعده سبزیجات پخته یا خام در روز (بهاستثنای سیبزمینی) نیز با کاهش خطر ابتلا به عفونت همراه است.
با این حال، حتی خوردن روزانه کمتر از نصف وعده گوشت فرآوریشده خطر ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش میدهد. به گفته محققان علاوه بر کافئین، سایر ترکیبات منحصر به فرد قهوه از جمله پلیفنل و اسید کلروژنیک میتواند این خاصیت پیشگیریکننده را به آن بدهد.
البته به گفته متخصصان، مطمئناً قهوه و سبزیجات جایگزین واکسن کووید ۱۹ و سایر اقدامات پیشگیرانه نیستند.
این یافتهها اخیراً بهصورت آنلاین در مجله Nutrients منتشر شده است.