گوشفیل یکی از انواع شیرینیهای ایرانی و از شیرینی های اصیل اصفهان است که مواد آن را زرده تخم مرغ، شیر یا ماست، روغن و بیکینگ پودر تشکیل میدهند.
مواد لازم برای تهیه گوشفیل :
زرده ی تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر | نصف لیوان دسته دار فرانسوی یا نصف پیمانه |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مربا خوری کاملا سر صاف |
شربت بار یا عسل | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
آرد سفید | به میزان لازم |
طرز تهیه گوشفیل :
ابتدا زرده و شربت بار و روغن را با هم مخلوط کنید و سپس شیر را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید.
یک پیمانه آرد را با بکینگ پودر مخلوط کنید و به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید، حالا هر بار یک قاشق آرد به آن اضافه کنید و مخلوط کنید، وقتی که خمیر شکل گرفت روی میز آرد بپاشید و خمیر را ورز بدهید تا زمانی زیر آن آرد بپاشید و ورز بدهید که خمیر به دستتان و میز نچسبد. مواظب باشید آرد زیادی به خورد آن ندهید، چون باعث سفت شدن گوشفیل می شود.
حالا یک خمیر تقریبا سفت داریم خمیر را در نایلون بگذارید و ۲ ساعت استراحت می دهیم.
بعد از ۲ ساعت خواهید دید که خمیر نرم و لطیفی دارید.
از خمیر گلوله ای کوچک اندازه گردو بردارید و با وردنه صاف کنید من به صورت بیضی صاف کردم. تا جایی که لازم است آن را نازک کنید وسط آن را جمع کنید و فشار بدهید و با چاقو به دو قسمت برش بزنید و در روغن داغ سرخ کنید. گوشفیل باید در روغن داغن شناور باشد.
گوشفیل را برای سی چهل ثانیه در شربت ولرم قرار بدهید و در صافی بگذارید تا شربت اضافی از آن ها خارج شود. نحوه درست کردن شربت در مقاله های قبل آموزش داده شده است.
نکات مهم تهیه گوشفیل:
روغن گوشفیل را با حرارت متوسط بگذارید داغ شود و حرارت را زیاد نکنید.
آرد را به اندازه ایی به مواد اضافه کنید که خمیر دیگه به دستتان نچسبد
در ظرف کوچک برای سرخ کردن گوشتفیل ها استفاده کنید.
از داغ بودن روغن مطمئن بشید .بعد لوزی ها را سرخ کنید
حتما قبل از آماده کردن خمیر شربت را تهیه کنید که کارتون سخت نشه و اون دوتا قاشق شربت را هم از روی همین شربت بردارید داخل مواد خمیر کنید .
حتما بعد از سرخ گوشفیل ها را در صافی ریخته تا شربت اضافیش خارج بشه