مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی:
تخم مرغ: ۶ عدد
آرد: ۶ تا ۷ قاشق غذا خوری
شکر: ۶ تا ۷ قاشق غذا خوری
آب جوش: نصف استکان
وانیل: ۴/۱ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
خامه شیرین شده: ۵۰۰ گرم
خامه صبحانه: ۱۵۰ گرم
شکلات تخته ای: ۱۵۰ گرم
مغز گردوی خرد شده: به میزان لازم
موز بزرگ: ۱ عدد
شهد کمپوت یا شربت بار: به میزان لازم
طرز تهیه کیک اسفنجی:
ابتدا زرده را ازسفیده جدا میکنیم.
زرده را با شکر و وانیل با همزن میزنیم تا کرم رنگ شود بعد آب جوش را به آن اضافه کرده و همچنان به هم زدن به مدت ۲ تا ۳ دقیقه ادامه میدهیم.
سپس بیکینگ پودر را با آرد مخلوط کرده و ۳ بار الک میکنیم وبا مواد زده شده مخلوط میکنیم.
سفیده تخم مرغ را در ظرف جدا ریخته و آن را با همزن میزنیم تا پف کند و بعد سفیده زده شده را به مواد قبلی اضافه کرده و به صورت دورانی از یک جهت هم میزنیم.
در قالب مورد نظر کاغذ روغنی قرار میدهیم و آن را خیلی کم چرب میکنیم؛ دیوارهای قالب نیاز به چرب کردن ندارد.
مواد کیک را داخل قالب ریخته و آن را داخل فری که از قبل گرم شده باشد به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد قرار میدهیم.
بعد کیک را با خلال دندان تست کرده اگر کیک به آن نچسبید کیک پخته است.
فررا خاموش میکنیم کیک داخل فر میماند تا خنک شود.
در انتها کیک را از عرض سه لایه برش داده روی لایه زیرین شربت بار یا شهد کمپوت می ریزیم و کیک را مرطوب میکنیم؛ سپس خامه زده شده روی کیک میمالیم ومغز گردو، فندق یا بادام میریزیم.
لایه بعدی را روی آن قرار داده دوباره شربت بار یا شهد کمپوت روی کیک ریخته و خامه زده شده را روی آن میمالیم و موز حلقه شده را روی آن میچنیم. لایه اخر کیک را روی آن گذاشته دور کیک وروی آن خامه میکشیم.
در انتها خامه صبحانه را روی حرارت خیلی کم گذاشته و شکلات تختهای را هم به شکل بنماری ذوب کرده وهر دو را با هم مخلوط کرده وقتی که کمی خنک شد روی کیک میریزیم وبعد به شکل دلخواه تزیین میکنیم.
نکته: خامه نباید بجوشد. فقط گرم شود.