مهم ترین خاصیت دارویی بهار نارنج تأثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهار نارنج آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای میگرنی را کاهش می دهد.
* بهارنارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می برد.
* برای کنترل تشنج ها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه می کنند.
* اگر مشکل کم خوابی یا بی خوابی دارید، حتماً پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج یا چای آن را بنوشید.
* اشتها آور و ضد سرفه است.
*برای نرم کردن پوست های خشک و جلوگیری از شکنندگی مویرگ ها استفاده می شود.
*درمان دردهای متواتر شکمی، نفخ، اسپاسم، سوء هاضمه، فشارهای عصبی و ناراحتی های مربوط به هیجان و عاطفه نیز از موارد مصرف اسانس بهار نارنج هستند.
مواد لازم برای تهیه شربت بهار نارنج:
عرق بهار نارنج | ۳ پیمانه |
شکر | ۵ پیمانه |
آبلیمو | ۱ قاشق سوپخوری |
آب | ۲ پیمانه |
طرز تهیه شربت بهار نارنج:
برای تهیه شربت بهار می توانید از عرق بهار نارنج استفاده کنید به این صورت که ابتدا باید شکر، آب و عرق بهارنارنج را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. ( من در یک توری تمیز بهار نارنج خشک به همراه چند پر گل محمدی و چند دانه هل ریختم آن را گره زدم و داخل شربتم انداختم، باعث می شود عطر و طعم بهتری بگیرد)
حدودا ده دقیقه قبل از قوام آمدن شربت، آبلیمو را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا ده دقیقه دیگر بجوشد.
وقتی شربت قوام آمد، (کمی رقیق تر از شربت مربا شد) آن را از روی حرارت بردارید و بعد از سردشدن سرو کنید. وقتی سرد شد در صورت تمایل می توانید تخم شربتی یا خاکشیر تمیز شده به آن اضافه کنید.
بهتر است شربت بهار را در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود.