محققان ژاپنی به این نتیجه رسیدند که نوشیدن کاکائو به سه راه مختلف تاثیر خود را اعمال میکند :
اول اینکه نتایج حاصل از مطالعه سلولی نشان دادند، کاکائو از جذب ویروس به سلول مورد هدف، جلوگیری میکند.
دوم، کاکائو ایمنی طبیعی بدن را فعال میکند. طبق یافتههای حاصل از مطالعه انسانی، محققان دریافتند که کاکائو پاسخ ایمنی بدن به واکسن آنفلوآنزا را افزایش داده و محافظت قویتری نسبت به این ویروس ایجاد میکند.
سوم، نوشیدن شکلات داغ اثرات ضدالتهابی دارد. این نتیجه نیز از مطالعه روی موشها بدست آمد.
اما ترفند جالبتر شکلات برای مبارزه با آنفلوآنزا این است که بلافاصله بعد از نوشیدن کاکائو ترکیبات درمانی آن در دهان، گلو و سایر بخشهای لوله گوارش آمادهاند تا از عفونت جلوگیری کنند. این اجزا، خیلی فوری و اندکی پس از جذب اثر میکنند؛ و بخصوص در مکانهایی موثرند که احتمال بیشتری وجود دارد این ویروس لانه کرده باشد.
برخی از این ترکیبات شامل پلیفنولهای موجود در شکلات هستند. پلیفنولها، آنتیاکسیدانهایی قوی با فعالیت وسیعالطیف ضدمیکروبی میباشند.
البته اثربخشی کاکائو در این زمینه فقط به وجود پلیفنولها محدود نمیشود؛ بلکه ترکیبات فعال دیگری نیز در آن وجود دارند. شامل : ترکیب تلخ تئوبرومین که ساختاری شبیه به کافئین دارد. لیگنین، که نوعی فیبر خوراکی است، و املاح معدنی مثل آهن، مس و روی.
درحقیقت شکلات چهل فایده برای سلامتی دارد و بههمین دلیل با نام « ماده غذایی درمانی » از آن یاد میشود.
چند نکته هنگام انتخاب شکلات
بهمنظور حداکثر استفاده از اثرات مفید شکلات، لطفا به این چند نکته توجه کنید :
شکلات حداقل ۷۰ درصد : شکلات تلختر، یعنی وجود شکر کمتر.
خام بودن : اغلب دانههای کاکائو فرآیندشده هستند. درنتیجه بخش عمده پلیفنول و برخی از دیگر ترکیبات موثر آن، ازبین رفتهاند. پس بهترین حالت آن است که منبع تهیه شکلات تلخ، از کاکائوی خام، غیرفرآیندشده و ترجیحا ارگانیک باشد.
منبع : اپک تایمز