التهاب بخشی طبیعی از پاسخ ایمنی بدن شما است، اما میتواند به یک مشکل تبدیل شود، حتی اگر سیستم ایمنی بدن با یک مهاجم خارجی مبارزه نکند. در این مطلب سالمترین خوراکیهای گیاهی برای بهبود التهاب مزمن معرفی می شوند.
به گزارش Prevention، التهاب مزمن به دلایل زیادی از جمله عفونتهایی که از بین نمیروند، استرس، داروهای خاص و رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات تصفیهشده و قند ایجاد میشود و میتواند به بسیاری از مناطق بدن از جمله قلب، مفاصل و مغز شما آسیب برساند.
خبر خوب اینکه افزودن غذاهای ضدالتهاب به رژیم روزانه میتواند به کاهش این خطر کمک کند:
گیلاس شیرین:
گیلاسها بسیار خوشمزه و سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند آنتوسیانینها و کاتچینها هستند که با التهاب و استرساکسیداتیو در بدن مقابله میکنند. استرساکسیداتیو میتواند باعث آسیب سلول و بافت همراه با برخی شرایط جدی سلامتی، از جمله سرطان و بیماریهای قلبی شود. خوردن گیلاس شیرین میتواند نشانگرهای زیستی التهابی را در بدن شما کاهش دهد.
گوجهفرنگی:
گوجهفرنگی سرشار از ویتامین C، پتاسیم و لیکوپن است؛ یک آنتیاکسیدان با خاصیت ضدالتهابی چشمگیر. لیکوپن ممکن است بهویژه برای کاهش ترکیبات پیشالتهابی مربوط به چندین نوع سرطان مفید باشد. نوشیدن آب گوجهفرنگی به طور قابلتوجهی مارکرهای التهابی را در زنان دارای اضافه وزن کاهش میدهد. پخت گوجهفرنگی در روغن زیتون میتواند میزان لیکوپن جذبشده را به حداکثر برساند، به این دلیل که لیکوپن یک کاروتنوئید است؛ ماده مغذی که با یک منبع چربی بهتر جذب میشود.
روغن زیتون:
این روغن حاوی یک ترکیب فنلی به نام اولئوکانتال است که دارای مزایای ضدالتهابی است. اثر اولئوکانتال حتی با داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن مقایسه شده است. یک مطالعه منتشر شده در Journal of Epidemiology نشان میدهد که اسید اولئیک که اصلیترین اسید چرب موجود در روغن زیتون است، میتواند مارکرهای التهابی در بدن را کاهش دهد. روغن زیتون فوقبکر (تصفیه نشده) مزایای ضدالتهابی بیشتری نسبت به روغنهای زیتون تصفیهشده دارد.
آجیل:
مغزها غنی از ویتامین E و دارای اثرات ضدالتهابی و همچنین منابع خوبی از امگا ۳ برای مبارزه با التهاب هستند. به ویژه گردو دارای خواص ضدالتهابی و همچنین حاوی پلیفنولهایی (ترکیبات گیاهی) به نام الاژیتانین است که در دستگاه گوارش به مولکولهایی به نام urolithins با خاصیت ضدالتهابی تبدیل میشود.
آووکادو:
منبع خوبی از ویتامین C و E و اسیدهای چرب امگا ۳، چربیهای اشباعنشده، بتاکاروتن، لیکوپن و منگنز است که میتواند پاسخ التهابی بدن شما را کمرنگ کند. آووکادو همچنین حاوی انواع کاروتنوئید و توکوفرول است که با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبطند. علاوهبراین، یک ترکیب موجود در آووکادو ممکن است التهاب سلولهای جوان پوست را کاهش دهد.
منبع DW