قالب وردپرس افزونه وردپرس
Home > رپرتاژ آگهی > روانشناس کودک کیست؟ ۵ نشانه نیاز کودکان به آن

روانشناس کودک کیست؟ ۵ نشانه نیاز کودکان به آن

امروزه ما می دانیم که دوران کودکی یکی از مهم‌ترین دوران زندگی انسان است که تاثیر مستقیمی بر روی احساسات و رفتارهای افراد در دوران بزرگسالی داشته باشد. همین مسئله روان شناسی کودک را بیش از هر زمانی ‌ پراهمیت‌تر می‌کند. اما روانشناس کودک کیست؟

روانشناس کودک یک شخص حرفه ای با دانش کافی در این زمینه است که با توجه به تجربیات  و احساسات آنها به بررسی و درمان مشکلات روانی کودکان می‌ پردازد. در این مقاله، به صورت دقیق تر بررسی می‌کنیم که روانشناس کودک کیست و  نقش و اهمیت او در جامعه و خانواده چگونه است.

روانشناس کودک کیست؟

روانشناسی کودک به درمان طیف گسترده ای از مسائل و اختلالات اشاره دارد که بر کودکان و خانواده های آنها تأثیر می گذارد. این حرفه‌ای با استفاده از روش های علمی و تخصصی، به بررسی و تشخیص مشکلات روانی کودکان می پردازد و با استفاده از روش های درمانی مختلف، سعی در رفع این مشکلات دارد.

روانشناس کودک با بررسی رفتارها، علائم و نشانه‌های روانی کودکان، به تشخیص مشکلات روانی آن‌ها می‌پردازد. این مشکلات می‌توانند شامل اضطراب، افسردگی، نارسایی در توجه و تمرکز، اختلالات خوردگی، اختلالات رفتاری و اختلالات خواب باشند.

روانشناس کودک با استفاده از روش‌های درمانی مختلف، مانند روان‌درمانی، روان‌شناسی بازی، روان‌شناسی خانواده و روش‌های دیگر، سعی در رفع مشکلات روانی کودکان دارد. همچنین، این حرفه‌ای با والدین و خانواده کودکان نیز همکاری می‌کند تا بهبود رفتار و روانشناختی کودکان را در خانواده و محیط اجتماعی آن‌ها تسهیل کند.

۵ نشانه ای که فرزندتان به روانشناس کودک نیاز دارد

مشکلات روانی واقعی هستند و می توانند هر فردی در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهند، حتی کودکان  نیز مانند بزرگسالان مستعد مشکلات روانی، از افسردگی گرفته تا اضطراب هستند. چقدر هم که شما روابط نزدیکی با کودک خود داشته باشید باز هم این احتمال وجود دارد که فرزند شما همه چیزها را با شما در میان نگذارد. همه والدین برای رشد و پیشرفت سالم فرزندانشان، تلاش می‌کنند تا به بهترین نحو ممکن به نیازهای روانی و روانشناختی آن‌ها پاسخ دهند. اما گاهی اوقات، نیازهای روانی کودکان به گونه‌ای پیچیده و چالش برانگیز هستند که نیاز به کمک یک روانشناس کودک دارند. در اینجا به پنج نشانه ای که نشان می‌دهد فرزند شما به روانشناس کودک یا  مشاوره تربیت فرزند نیاز دارد، اشاره شده است:

۱٫     تغییر در اشتها یا الگوی خواب

هر گونه تغییر قابل توجه در عادات خواب و غذا خوردن کودک شما که بیش از دو هفته طول بکشد، می‌تواند نشانه‌ای از یک موضوع مهم و  اساسی باشد لازم است به صورت دقیق بررسی شود.

وجود احساس اضطراب و نگرانی و حتی افسردگی در کودک می‌تواند سبب اختلال در فرایند خواب و غذا خوردن  شود. روانشناسان کودک می‌توانند از طریق تکنیک‌هایی مثل بازی درمانی و سایر روش‌های روانشناختی به صورت دوستانه کودک را به سمتی هدایت کنند تا در مورد مشکلات و نگرانی‌ های خود صحبت کند.

۲٫     تغییرات ناگهانی یا شدید در رفتار

کودکان نیز مانند بزرگسالان می توانند طیف وسیعی از احساسات و رفتارها را تجربه کنند. بتغییرات ناگهانی که در رفتار کودکان پیش می‌آید عموماً از یک مشکل درون ذهن آنها نشئت می‌گیرد؛ برخی از این تغییرات می‌ تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کناره گیری ناگهانی از خانواده و دوستان
  • از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که قبلاً از آنها لذت می بردند
  • رفتار های تهاجمی تر یا تحریک پذیرتر شدن

این تغییرات رفتاری می تواند نتیجه اضطراب ، افسردگی ، غم و اندوه، تروما یا حتی ADHD باشد . درمان می تواند با شناسایی علت اصلی تغییرات رفتاری و ارائه راهبردهای مقابله ای و حمایت برای کمک به کودک شما برای غلبه بر این چالش ها کمک کند.

۳٫     غم و اندوه یا اضطراب مداوم

تجربه احساس غم یا اضطراب یکی از احساسات طبیعی انسان است که ممکن است در برخی موارد کودکان نیز آن را تجربه کنند؛ اما غم و اندوه یا اضطرابی که تداوم داشته باشد یک نشانه آشکار است که کودک شما به کمک حرفه‌ای روانشناس احتیاج دارد. در صورتی که علائم زیر را مشاهده کردید می توانید با روانشناس کودک در ارتباط باشید.

  • گریه مکرر
  • نگرانی یا ترس بیش از حد
  • اجتناب از موقعیت ها یا مکان های خاص

غم و اندوه و یا اضطراب مداوم در صورتی که درمان نشود می‌تواند بر عملکرد تحصیلی و روابط اجتماعی کودکان تاثیر بگذارد. حتی در موارد شدیدتر نتایج منفی بیشتری را به دنبال دارد. رویکرد های درمانی مانند درمان شناختی-رفتاری (CBT)، بازی درمانی، و خانواده درمانی می توانند به رفع این مسائل کمک کنند و ابزارهایی را که برای مدیریت مؤثر احساسات کودک نیاز دارند، در اختیار او قرار دهند.

۴٫     کناره گیری اجتماعی یا مشکل در روابط با همسالان

ارتباطات اجتماعی قوی برای ایجاد رفاه عاطفی کودک ضروری می‌باشد. اگر فرزند شما علاقه‌ای به فعالیت‌های اجتماعی نشان نمی‌دهد، با دوستی‌ها مشکل دارد، یا در برقراری ارتباط یا درک نشانه‌های اجتماعی مشکل دارد، مراجعه به یک روانشناس کودک می‌تواند بسیار مفید باشد.

اضطراب اجتماعی، اختلال طیف اوتیسم و ​​تجربیات آسیب زا همگی می توانند به چالش های اجتماعی کمک کنند. درمان می تواند با توسعه مهارت های ارتباطی، ایجاد اعتماد به نفس و انعطاف پذیری و رسیدگی به نگرانی های عاطفی زمینه ای، به بهبود مهارت ها و روابط اجتماعی کمک کند.

۵٫     خودآزاری

در نهایت، اگر کودک شما هر گونه افکار یا احساس آسیب رساندن به خود دارد، باید فورا به دنبال کمک حرفه ای باشید. در برخی موارد این علائم ممکن است به آهستگی و همراه با احساس درماندگی و تنهایی باشد. برخی موارد نیز ممکن است به صورت آشکار و از طریق افکار خودکشی قابل تشخیص باشد.

برای کودکان کوچکتر، افکار خودکشی یا خود زنی ممکن است افراطی به نظر برسد. با این حال، خود آزاری را می توان به طرق مختلف بیان کرد. خودآزاری در کودکان خردسال می تواند با ضربه زدن به خود، کوبیدن سر به چیزی و آسیب به پوست خود بیان شود. شما باید فوراً به رفتارهای خودآزاری توجه کنید و از روانشناس باتجربه کمک بگیرید.

نتیجه گیری

همانطور که در این مقاله به آن اشاره شد، شناسایی نشانه‌ هایی که فرزند شما ممکن است به درمان نیاز داشته باشد، یک مرحله ضروری در حمایت از سلامت روانی آن‌ها است. با جستجوی کمک حرفه‌ای در زمان لازم، شما فرزند خود را برای غلبه بر چالش ها و تجربه زندگی شادتر و سالم تر تقویت می کنید. دکتر روانشناس مهسا کاشفی‌زاده با تجربه چندین ساله در این زمینه می تواند با بررسی وضعیت کودک به آنها در رفع مشکلات پیش آمده کمک کند.به خاطر داشته باشید که مداخله زودهنگام می تواند بهره‌مندی های دائمی داشته باشد و هر چه زودتر به این نگرانی‌ها پرداخته شود، نتیجه بهتری برای فرزند شما خواهد داشت. با حمایت مناسب، فرزند شما می‌تواند به لحاظ عاطفی و اجتماعی رشد و پیشرفت کند و برای آینده‌ای روشن آماده شود.

در صورتی که برخی از علائم و نشانه های بالا را در کودک خود مشاهده کردید می‌توانید مشکل خود را با دکتر مهسا کاشفی‌زاده در میان بگذارید تا بهترین گزینه درمانی برای کودک شما انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید