کازان دیبی ( Kazandibi ) از دسرهای معروف ترکیه است که مشابه کرم کارامل بوده و در لغت به معنای ته دیگ می باشد.
مواد لازم :
شیر : ۴ لیوان …
شکر : ١ لیوان …
آرد برنج : ١ لیوان …
وانیل : ١/۴ قاشق چای خوری …
شکر : ٢ قاشق غذاخوری…
کره : کمی برای چرب کرده قالب…
طرز تهیه:
شیرو می جوشونیم ، سپس آرد برنج رو توی کمی آب حل می کنیم و به شیر جوشیده اضافه می کنیم و بعد هم یک لیوان شکرو می ریزیم و مرتب روی حرارت متوسط هم می زنیم تا بپزه و مثل فرنی غلیظ بشه ، در انتها وانیل رو اضافه می کنیم …..
برای قالب بهتره که از سینی هایی که مخصوص پخت باقلواست استفاده کنین ولی اگر نداشتین هر قالب مربع یا مستطیلی که داشتین هم مناسبه ، کف قالب رو با کره چرب می کنیم ، بعد ٢ قاشق شکرو کف قالب می پاشیم ، توی همین مرحله قالب رو روی حرارت میذاریم و مرتب می چرخونیم تا همه شکر کاراملیزه بشه و به رنگ قهوه ای در بیاد ، ظرف رو از روی حرارت برمیداریم بعد مایه پخته شده رو توی قالب می ریزیم و میذاریم خنک بشه ، در انتها حدود دو ساعت میذاریمش توی یخچال …
موقع سرو ، دسر رو به صورت نوارهای مستطیل به پهنای حدود ۵ سانت برش می زنیم و با یک کفگیر هر برش رو رول می کنیم و توی ظرف میذاریم ، یعنی در واقع قسمت قهوه ای که زیر دسر بود با رول کردن اون میاد رو ….