یکی از راههای درمان کبد چرب با سبزیجات است، دریافت مقادیر کافی برخی میوهها و سبزیجات مثل: بروکلی، گل کلم، جوانه بروکسل و کاهو.
این سبزیجات منبع اصلی گلوتاتیون هستند که باعث تحریک آنزیمهای مسئول پاکسازی سموم کبد میشوند.
کبد چرب یکی از شایعترین اختلالات کبدی است و تقریبا ۲۵ درصد جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. این بیماری از مهمترین عوامل ابتلا به نارسایی کبد، سیروز و سرطان کبد است.
وجود چربی در کبد هر انسانی طبیعی است اما اگر کبدی دارای ۵ تا ۱۰ درصد چربی باشد کبد چرب نامیده می شود ؛ کبد چرب یک موقعیت مخرب را در بدن ایجاد می کند و بدتر اینکه هیچ علامت هشدار دهنده ای در ابتلا ندارد.
مطالعات نشان داده که کسانی که به طور مرتب قهوه مینوشند، دچار آسیبهای کبدی کمتری هستند. به نظر میرسد کافئین میزان آنزیمهای غیر طبیعی کبدی را کاهش میدهد.
پروتئین سویا حاوی آنتیاکسیدانهایی به نام ایزوفلاون است که به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش سطح چربیها در بدن کمک میکند. آب پنیر نیز سرشار از پروتئین است. یک مطالعه نشان داده که چربی کبد در زنان مبتلا به چاقی که ۶۰ گرم پروتئین آب پنیر را هر روز به مدت ۴ هفته میخورند، ۲۰ درصد کاهش مییابد.
آووکادو دارای چربیهای سالم است و مواد شیمیایی موجود در آن آسیب کبدی را کُند میکند. در ضمن مصرف مقادیر زیادی روغن زیتون سطح آنزیمهای کبد را بهبود میبخشد.
مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ سطح چربی کبد و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بهبود میبخشد. ماهی سالمون، گردو و دانههای کتان سرشار از این چربیها هستند.
اما چای سبز؛ نوشیدن روزانه ۵ تا ۶ لیوان چای سبز به لطف آنتیاکسیدانهایی از جمله کاتچین، به پایین آمدن چربی کبد و چربی کل بدن کمک میکند.