دانه ماش طبیعت سرد و خشک دارد و پوست کنده آن معتدل است
دارای ترکیبات شیمیایی گلوکوزید ویسیانین، ویسین، اسید سیانیدریک است. اگر ماش را بسایید و با موم آب کرده مخلوط کنید و هر شب تا صبح روی لکههای قهوهای بگذارید خیلی زود لکها برطرف میشوند.
دیگر خواص درمانی ماش:
ماش را به شکل پخته میل کنید چون مسکن حرارت و التهاب صفرا و خون است، و باعث تقویت اعصاب و نیروی دید چشم میشود.
برای سردردهای گرم و تبهای گرم و تبهای دانهدار مانند آبله و سرخک مفید است.
برای امراض کلیوی بسیار مفید است.
ماش را پوست کنده و بخورید؛ برای رفع سرفه و سرما خوردگی مفید است.
اگر آن را با روغن بادام شیرین بخورید خونساز است.
ضماد پخته ماش با آب برای رفع سستی اعضای بدن و تسکین دندان درد مفید است.
دقت کنید که ماش دیر هضم است و برای سالمندان و سرد مزاجان و کسانی که معده آنها نفخ و گاز زیاد دارند مضر است، مخصوصا اگر ماش را به صورت پوست کنده مصرف کنند.
برگرفته از کتاب اسرار گیاهان دارویی، تالیف احمد حاجی شریفی (عطار اصفهانی)