به بیان محققان، در میان انواع چای، چای سبز یکی از پرطرفدارترین آنهاست که افراد چاق برای کاهش وزن و افزایش اکسیداسیون چربی استفاده میکنند. اما به تازگی نوشیدنی دیگری در رقابت با چای سبز قرار گرفته است.در این مطلب تاثیر چای سفید در لاغری را بررسی می کنیم.
این رقیب که چای سفید نام دارد و همانند چای سبز و چای سیاه، از گیاهی با همین نام به دست میآید، دارای چهار ماده مهم چربی سوز یعنی پلی فنول، کاتچین، کافئین و اپی گلوکاتچین است که احتمالاً موجبات برتری آن را نسبت به چای سبز یا دیگر چایها به وجود میآورد. این چای از لحاظ قیمت نیز گرانتر از چایهای دیگر است.
چای سفید تمام خواص چای سبز را داراست، اما جالب است بدانید که خواص این چای خوشمزه چند برابر بیشتر از چای سبز است و به همین علت در کشورهای ایران، هند و چین به جز دمنوشهای گران قیمت است. چایی که بعد از خشک شدن به هیچ وجه پردازش نشده باشد با عنوان چای سفید شناخته میشود.
چای سفید به علت خواص آنتی اکسیدانی بالایی که دارد به کاهش رادیکالهای آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث شادابی پوست میشود. مقدار بسیار زیاد پلی فنولهای موجود در چای سفید باعث شده تا دانشمندان کشف کنند که با مالیدن عصاره این چای به صورت میتوان همان خواص کرم ضد آفتاب را شاهد بود.
از دیگر فواید مصرف چای سفید میتوان به تقویت و افزایش رشد مو، سلامت دهان و دندان، لاغری و کاهش وزن، مانع سرطان، افزایش باروری، بهبود سلامت مغز، کاهش کلسترول خون بالا، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی_ عروقی، کاهش مقامت به انسولین، تقویت استخوانها یا پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان، افرایش سطح انرژی یا هوشیاری در بدن سازی، درمان سنگ کلیه، کاهش هپاتیت، کاهش کم کاری تیروئید خواهد شد.
کدام چای باعث لاغری میشود
یک مطالعه آزمایشگاهی توسط دانشمندان در کشور چین نشان داده است که عصاره چای سفید به علت کاتچین منجر به نابودی یا شکست سلولهای چربی قدیمی و مانع ایجاد سلولهای چربی تازه در بدن خواهد شد.
اهمیت این ماده جالب توجه در کنترل چاقی، باعث گردیده که پژوهشگری از دانشگاه تربیت مدرس در خصوص آن مطالعهای را انجام داده و بر ارتباط بین چای سفید و متابولیسم بافت چربی تاکید کند.
بر اساس یافتههای این پژوهش که به صورت نامهای به سردبیر مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند منتشر شده است، مرور تحقیقات مختلفی که عموماً در مراکز پژوهشی خارج از ایران انجام شدهاند، حاکی از آن است که استفاده از چای سفید، باعث افزایش اکسیداسیون چربی در افراد چاق میشود. در واقع این نوشیدنی جالب با تأثیر مواد مؤثره خود بر متابولیسم بافت چربی بدن، موجبات کنترل چاقی را فراهم مینماید.
به گفته امیرحسین احمدی حکمتی کار، پژوهشگر گروه تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس، علاوه بر این مشخص شده است که چای سفید خواص آنتی اکسیدانی دارد و از این طریق نیز میتواند برای سلامتی مؤثر باشد».
این محقق با توجه به آثار مثبت این نوع چای در بهبود کیفیت زندگی افراد چاق، پیشنهاد داده است که محققان در تحقیقات آینده به بررسی مقایسه تأثیر چای سفید با چای سبز و دیگر چایها در ارتباط با شاخصهای مرتبط با چاقی پرداخته تا بتوانند فرضیههای موجود را در رابطه با پتانسیلهای بیشتر چای سفید به افراد چاق ارائه دهند».
چای سفید نوعی چای است که برای تهیه آن، به جای استفاده از برگ گیاه چای، از جوانهها و گلبرگهای تازه آن استفاده میشود. این گلبرگهای تازه در نور طبیعی آفتاب خشک میشوند و سپس مراحل بعدی تهیه چای را طی میکنند.
از آن جا که جوانههای نشکفته گیاه چای دارای پرزهای سفید نقرهای بوده و به آن ظاهری سفید میدهند، این چای به نام چای سفید شناخته میشود، هر چند دمکرده آن به رنگ زرد کمرنگ است.