در صورتیکه شما تازه تاتوی خودرا انجام داده اید می بایست مراقبتهای ویژه ای از آن انجام دهید که دچار عفونت و آلودگی نشود.در این مطلب باید ها و نبایدهای مراقبت از تاتوی جدید را به شما آموزش می دهیم. لطفا ادامه مقاله کامل را در سایت میهنبُد بخوانید تا بیشتر بدانید.
اقدامات اولیه:
- بعد از ۲ تا ۴ ساعت بانداژ را بازکنید.
- خال کوبی را با آب گرم و صابون ملایم بشویید.
- اجازه دهید خالکوبی با هوا خشک شود.
- از پماد های خاص و ضد باکتری برای چرب کردن آن استفاده کنید.
- خال کوبی خود را بشویید و ۳ تا ۵ بار در روز آن رامرطوب کنید.
- خال کوبی خودرا جلوی نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.
- از خاراندن و کندن پوسته های آن خودداری کنید.
اقدامات بعدی و بایدها:
پس از اینکه تاتوی شما طراحی شد ، طراح تاتوی شما می بایست تاتو را با یک بانداژ ضخیم غیر چسبنده پوشانده و از پمادهای ضد باکتری برای پوشاندن آن استفاده کند.
این کار بسیار موثر است زیرا اجازه می دهد که خال کوبی تنفس کند و همچنین به اندازه کافی ضخیم هست که برای محافظت از پوست از باکتری ها و آلودگیها مناسب باشد.
بعضی از طراحان تاتو از پلاستیک برای پوشاندن محل تاتو استفاده می کنند ومعتقدند باعث جلوگیری از چسبیدن باند به زخم می شود و از نفوذ آلودگی به زخم جلوگیری می کنند.اما برخی معتقدند برای بهبود سریعتر نیاز به هواخوری زخم هست و از باندهای پارچه ای استفاده کنند.با این حال با طراح خود در این باره مشورت کنید و بهترین راه را انتخاب کنید.
۱-باند را به آرامی از روی تاتو جداکنید.
۲- تاتو را به آرامی بشویید
۳-تاتو را با حوله نرم و سبک خشک کنید.
۴-از پمادهای ضد باکتری ترجیحا” پایه آب برای چرب کردن آن استفاده کنید.روزی دوبار روی تاتو به آرامی بمالید تا پماد کاملا” جذب شود.
نبایدها:
۱–محل تاتو را نخارانید.
۲-زیر آب فرو نکنید و آنرا غرق در آب نکنید.
۳- خال کوبی جدید خود را در معرض نور خورشید قرار ندهید.
۴-لباسهای تنگ و محکم نپوشید.
۵-ورزش سنگین مثل بدنسازی انجام ندهید.
۶-از کارهایی که باعث ورم کردن آن شود خودداری کنید.اگر تاتو شما روی پا انجام شده از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.اما اگر محل ورم کرد می توانید از کیسه آب یخ استفاده کنید و پاهایتان را بالا ببرید.