خرما یکی از خشکباری است که در تمام فصول یافت میشود و ورزشکاران از این ماده به دلیل انرژی بسیار زیادی که دارد استفاده میکنند چرا که خرما انرژی تحلیل رفته بدن را برمیگرداند و باعث کنترل ضربان قلب میشود لذا مصرف این ماده مقوی برای همه افراد توصیه میشود.
تنظیم فرآیند گوارشی بدن، تقویت بینایی، رفع یبوست، استحکام استخوانها، درمان اختلالات روده، رفع کم خونی، کاهش آلرژی، کنترل دستگاه عصبی بدن، جلوگیری از سکته مغزی و قلبی، درمان ضعف قوای جنسی، درمان اسهال، تنظیم رژیم غذایی به دلیل فیبر بالا، کاهش کلسترول بدن، بهبود وضعیت پوست و ناخن و مو، جلوگیری از پیری پوست، تقویت ریشه مو، جلوگیری از پوسیدگی دندان، تجزیه چربیهای بدن و تعادل مایعات بدن از جمله فواید مصرف خرما است.
بر همین اساس، اکثر متخصصان طب سنتی مصرف خرما را برای همه افراد توصیه میکنند، اما افرادی که قند دارند باید در مصرف خرما به دلیل شیرینی بالا احتیاط کنند؛ همچنین خرما در کاهش وزن نیز موثر خواهد بود.
ارزش غذایی خرما در ۱۰۰ گرم
کالری خرما: ۲۸۲
کل چربی: ۰٫۴ گرم
سدیم: ۲ میلیگرم
پتاسیم: ۶۵۶ میلیگرم
کل کربوهیدرات: ۷۵ گرم
فیبر غذایی: ۸ گرم
قند: ۶۳ گرم
پروتئین: ۲٫۵ گرم
کلسیم: ۳٪
ویتامین ب۱۲: ۰٪
آهن: ۵٪
ویتامین ب۶: ۱۰٪
منیزیم: ۱۰٪
ارزش غذایی خرما در یک عدد (۷٫۱ گرم)
کالری خرما: ۲۰
سدیم: ۰٫۱ میلیگرم
پتاسیم: ۴۶٫۶ میلیگرم
کل کربوهیدرات: ۵ گرم
فیبر غذایی: ۰٫۶ گرم
قند: ۴٫۵ گرم
پروتئین: ۰٫۲ گرم
ویتامین ب۱۲: ۰٪
ویتامین ب۶: ۰٪
خرما دارای ۲۵ درصد ساکارز، ۵۰درصد گلوکز، و مواد آلبومینوئیدی، پکتین و آب میباشد. بهعلاوه دارای ویتامینهای مختلف مانند ویتامین A,B،C,E و مقداری املاح معدنی میباشد.
منبع : بهداشت نیوز -ویکی پدیا