این گیاه مفید دارای مواد معدنی و ویتامینهای متعددی است که میتوانند بخش مهمی از نیازهای بدن را تامین کنند. زینک، فسفر، آهن، کلسیوم و ویتامینهای B1, B2, B3, B6 تنها بخشی از مواد معدنی و ویتامینهای بادمجان هستند.
مصرف ۱۰۰ گرم بادمجان پخته شده تنها ۳۵ کالری انرژی دارد. این مقدار دارای ۰٫۸۲ گرم ویتامین، ۸٫۶۴ گرم کربوهیدرات، ۰٫۲۳ گرم چربی، ۲٫۵ گرم الیاف، ۶ میلیگرم کلسیم، ۱ میلیگرم سدیم، ۱۸۸ میلیگرم پتاسیم، ۰٫۱۲ میلیگرم زینک، ۱٫۳ میلیگرم ویتامین C، ۰٫۲۵ میلیگرم آهن، ۱۱ میلیگرم منیزیم، ۱۴ میکروگرم اسید فولیک، ۱۵ میلیگرم فسفر، ۸۵ میکروگرم ویتامین B6 و ۲٫۹ میکروگرم ویتامین K است. پوست بادمجان نیز مملو از الیاف، پتاسیم، منیزیم و آنتیاکسیدانها است.
کاهش خطر بیماریهای قلبی
مطالعات نشان میدهد وجود مواد آنتیاکسیدان در بادمجان خط ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش داده و سطح کلسترول را پایین نگاه میدارد.
تنظیم سطح قند خون
وجود مقدار قابل توجهی الیاف در بادمجان، به این گیاه این امکان را میدهد سطح قند را در خون افراد کاهش داده و روند هضم غذا را کندتر کند. این امر سبب میشود روند جذب قند در خون کاهش یافته و قند خون افراد تنظیم شود.
کاهش وزن
بادمجان مملو از الیاف است و همچنین کالری اندکی دارد. این موضوع سبب میشود بادمجان یک خوراکی مناسب برای کاهش وزن باشد. خوردن این خوراکی سبب میشود افراد احساس سیری و شکمپری کرده و کالری کمتری در روز دریافت کنند.
خاصیت ضد سرطانی
بادمجان ۱۳ ترکیب فنولیک دارد که میتوانند خاصیت ضد سرطانی داشته باشند. مطالعات همچنین نشان داد که بادمجان مادهای به نام solasodine rhamnosyl glycosides در خود دارد که توانایی درمان غدد سرطانی دارد. علاوه بر این، آنتیاکسیدانهای موجود در این گیاه نیز میتوانند در مبارزه با سرطان نقش مهمی ایفا کنند.