مطالعات جدید در در امریکا نشان میدهد که مصرف بیش از ۲.۵ فنجان قهوه در روز به طور قابل توجهی میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
برای این مطالعه، محققان در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی گروهی متشکل از ۵۱۴۵ شرکت کننده که به سرطان روده بزرگ مبتلا بودند و بیش از ۴۰۹۷ شرکت کننده سالم را تحت نظر گرفت. افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ، این بیماری را طی ۶ ماه گذشته گرفته بودند.
تمام اطلاعات جمع آوری شده در این تحقیق بوسیله مصاحبه از افراد و با پر کردن پرسشنامهها صورت گرفت. در پرسشنامهها از شرکت کنندگان خواسته شد که مقدار قهوهای که میخورند و نوع آن، اسپرسو، فوری، بدون کافئین یا فیلتر شده را بنویسند.
محققان با در نظر گرفتن سایر عوامل خطر ساز سرطان دریافتند که حتی مصرف فقط یک یا دو فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۲۶ درصد کاهش میدهد و هنگامی که مصرف قهوه به بیش از ۲.۵ فنجان قهوه در روز افزایش مییابد، خطر تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.
اگر چه سطح ترکیبات مفید قهوه به کیفیت نوع دانه قهوه، روند برشته شدن آن و یا چگونگی دم کردن قهوه بستگی دارد، با این حال نتایج نشان داده است که این مسئله زیاد مهم نبوده و استفاده از هر نوع قهوه اسپرسو و یا قهوه فوری اثر مفیدی بر بدن داشته است.
ضمن اینکه کافئین میتواند به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن، برای جلوگیری از رشد سلولهای بالقوه سرطان روده بزرگ عمل کند. البته این مطالعه همچنین نشان میدهد که نوشیدن قهوه بدون کافئین و یا کافئیندار در نتیجه آزمایش تفاوتی ندارد.
«استفان گروبر»، مسئول تحقیقات در این باره گفت: «ما تا حدودی از مهم نبودن وجود کافئین در قهوه تعجب کردیم و این مسئله نشان میدهد که کافئین به تنهایی مسئول خواص محافظتی موجود در قهوه نیست.»
وی همچنین افزود :«تیم ما به تحقیقات بیشتری نیاز دارد تا بتواند مصرف قهوه را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه از سرطان روده بزرگ در نظر بگیرد.»
اپک تایمز