این شیرینی در شهرهای جنوبی کشور – به خصوص شیراز و کرمان– بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد لازم برای ۸ نفر:
– نصف لیوان نشاسته پودرشده
– نصف لیوان روغن مایع
– ۲ لیوان شکر
– ۴ لیوان آب سرد
– نصف لیوان گلاب
– ۵۰ گرم خلال بادام
– یک قاشق مرباخوری دانه هل
– پودر پسته و دانه هل برای تزئین
طرز تهیه:
ابتدا خلالهای بادام را همراه مقداری آرد داخل تابه کوچکی بریزید و تفت دهید.
نکته: توجه داشته باشید تفت دادن بادام بدون آرد، سبب سوختن آن میشود. بنابراین بهطور مرتب بادامها را همراه آرد هم بزنید. بعد از آنکه رنگ بادامها طلایی شد یا تغییر رنگ پیدا کرد، آنها را داخل الک فلزی بریزید تا آرد از بادام جدا شود.
حالا قابلمه کوچکی از جنس استیل یا روی آماده کرده و آب سرد را داخل آن بریزید؛ سپس کمکم نشاسته را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نشود. پس از آن، شکر و روغن مایع را به نشاسته و آب اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. قابلمه را روی شعله کم اجاق گاز قرار داده و به هم زدن ادامه دهید، سپس گلاب را اضافه کنید.
بعد از اینکه مواد فوق روی حرارت به جوش آمد، میتوانید همزدنها را کمتر کرده و هر از گاهی آن را تکرار کنید.
پس از غلیظ شدن مواد، خلالهای بادام تفت داده شده و دانههای هل را اضافه کنید و بگذارید تا مواد غلیظتر شوند، سپس مسقطی آماده شده را در ظرف مورد نظر– که از قبل آماده کردهاید بریزید و روی آن را با پودر پسته و خلال بادام و دانههای هل تزئین کنید. حالا بگذارید تا مسقطی سرد شود، سپس با چاقو آن را برش دهید و در همان ظرف سرو کنید.