آنچه که میخوریم، میتواند روی توانایی خلاقیت ما نیز اثر بگذارد. برخی از غذاهایی که مشکوک به ایجاد تاثیر منفی هستند، عبارتند از : غذاهای فرآیند شده – مثل غذاهای آماده مصرف – که مقدار زیادی چربیهای مضر دارند و کلسترولِ بد خون را بالا میبرند، مواد مصنوعی « رنگها، عطر و طعم دهندههای مصنوعی » و مقادیر زیاد نمک و شکر.
این غذاها انرژی ما را تخلیه میکنند. نهتنها حس آشفتگی، کسالت و بیحوصلگی شدید در ما ایجاد میکنند، بلکه حسی از رخوت و سنگینی بوجود میآوردند، مثل کسی که مستعد بیماری است.
در این فرصت کوتاه زندگی، واقعا حیف است لحظات ارزشمند و زودگذر آن را با چنین جملاتی سپری کرد که « من خستهام ! » فکر کردن خارج از چارچوبهای تکراری و متداول، یک توانایی و بخشی سالم و رضایتبخش از فعالیتهای روزمره هر فردی است؛ از آواز خواندن و رقصیدن در حال تمیزکاری خانه گرفته تا خلق یک اثر هنری… حتی تغییر عادتهای غذایی هم تجربه موثری میتواند باشد.
در ادامه، چند غذای سالم را معرفی میکنیم که خلاقیتتان را تقویت میکنند؛ آنها را امتحان کنید و ببینید که چقدر به بازتر شدن و شفافیت ذهنتان کمک میکنند.
کربوهیدراتهای پیچیده
غذاهای سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده باعث میشوند که قند گلوکز در طی روز و بهطور مداوم، در اختیار مغز قرار گیرد. برخلاف کربوهیدراتهای ساده – مثل آردها و شکر تصفیه شده – کربوهیدراتهای پیچیده به زمان طولانیتری نیاز دارند تا در بدن تجزیه شوند، در نتیجه سیستم متابولیسم بدن و مغز، بهتر میتوانند آنها را تنظیم کنند.
در ادامه به چند نمونه از منابع غذایی حاوی این نوع کربوهیدارتها اشاره شده است :
۱- نان تهیه شده با آرد کامل « نان سبوس دار »
۲- جو دوسر
۳- کینوآ
گیاهی که بهدلیل دانههای خوراکی آن در دسته غلات قرار میگیرد. منبعی سرشار از پروتئین شامل انواع آمینواسیدهاست و غنی از آهن، پتاسیم، ویتامین ای و منیزیم است.
۴- برنج قهوهای
۵- ارزن
۶- تاج خروس
۷- گندم اِسپلت
گندم آلمانی یا جُلبان : در واقع نوعی گندم باستانی محسوب میشود، چون از پنج هزار سال قبل میلاد کشت میشده است. یک منبع غذایی ارزشمند برای سلامتی و غنی از فیبر است، و حاوی پروتئین و آهن و منیزیم نیز میباشد.
۸- جوی پرک
چربیهای خوب
لازمه تفکر خلاق و توانایی حل کردن مشکلات، پردازش و درکِ اطلاعات توسط مغز است. اسیدهای چرب ضروری « شامل انواع اُمگا » برای عملکردِ صحیح مغز، نقشی حیاتی دارند. پس سعی کنید ترکیب جامع و متنوعی از موادی را در رژیم غذایی خود جای دهید که حاوی انواع چربیهای اُمگا هستند. مثل :
۹- تخم شاهدانه
۱۰- دانه چیا
این دانهها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و در دسته خوراکیهای فوقالعاده سالم قرار میگیرند. خواص تغذیهای بسیاری دارد و انرژیبخش هستند؛ فقط باید مراقب بود که با تخم شربتی اشتباه نشوند زیرا با هم فرق دارند.
۱۱- تخم کتان
۱۲- گردو
۱۳- آواکادو
۱۴- روغن زیتون
۱۵- روغن نارگیل
آنتیاکسیدانها
آنتیاکسیدانها، سلولهای بدن را سالم نگه میدارند زیرا از آسیب مخرب رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند. این اثر مثبت برای سلامت سلولهای مغزی اهمیت ویژهای دارد. در عین حال آنتیاکسیدانها باعث تقویت سیستم ایمنی شده و به حفظ سلامت بدن کمک میکنند.
بتاکاروتن، ویتامین ث و ویتامین ای، چند مثال از آنتیاکسیدانهای موجود در مواد غذایی هستند؛ و مواد زیر نیز سرشار از این ترکیبات هستند :
۱۶- انواع توتها
۱۷- مرکبات
۱۸- سبزیجات دارای برگ سبزِ تیره
کلم پیچ، برگ چغندر،خردل سبز
۱۹- کلم بروکلی
۲۰- چغندر
۲۱- سیب زمینی شیرین « سیب زمینی هندی »
۲۲- کدو
۲۳- شکلات تلخ
۲۴- برگ سبز گندم
۲۵- اسپیرولینا « جلبک سبز-آبی »
به صورت مکمل غذایی پودر یا قرص استفاده میشود
۲۶- ماکا
گیاهی که از هزاران سال پیش توسط سرخپوستان آمریکایی استفاده میشده و به جینسینگ پِرویی شهرت دارد. درواقع بهدلیل، انرژی زا و محرک بودن از زمان قدیم معروف است.
۲۷- جینسینگ
۲۸- گرده زنبور عسل
۲۹- چای سبز
منبع : اپک تایمز