ویتامین دی یکی از ویتامینهای حیاتی و مورد نیاز بدن انسان است که از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید و برخی روغنهای خاص مانند ماهیهای روغنی تامین میشود.به گفته محققان کمبود ویتامین دی علت سردرد مزمن است . کمبود این ویتامین با نشانههایی همراه است که دانستن آن برای هر فردی با اهمیت محسوب میشود.
پژوهشگران در مطالعات خود به بررسی تاثیر کمبود ویتامین دی در افراد پرداخته و دریافتند نزدیک به ۷۰ درصد از افرادی که دارای سطوح پایینی از این ویتامین در بدن خود هستند، با مشکلاتی همچون سردرد مواجه میشوند.
رابطه کمبود ویتامین دی با سردرد:
به این ترتیب میتوان سردرد و به طور خاص سردردهای مزمن را یکی از نشانههای کمبود این ویتامین دانست. به گفته محققان، احتمال بروز این سردردها در ماههای زمستان و زمانی که سطح ویتامین دی در بدن به پایینترین حد خود میرسد، دو برابر بیشتر از سایر روزهای سال است.
گفتنی است که در طول زمستان، آفتاب کمتری به پوست میتابد و بدن قادر به تولید ویتامین دی کافی نیست. این نتایج از یک مطالعه که توسط پژوهشگران فنلاندی بر روی ۲۶۰۱ مرد انجام شد، به دست آمده است.
در این میان نکته بسیار مهمی که توسط محققان به دست آمد، این بود که سردردهای ناشی از کمبود ویتامین دی نباید با سردردهای عادی و میگرنی اشتباه گرفته شود زیرا داروهای فعلی موجود برای میگرن از جمله قرصهای مسکن میتوانند در برخی موارد بیشتر از اینکه مفید باشند مضر بوده و باعث بروز مشکلاتی در فرد شوند.
پژوهشگران این مطالعه معتقدند: مردم اغلب داروهای اشتباه یا بیش از حدی را مصرف میکنند. این موضوع در حالی است که سردردهای اولیه از جمله میگرن، یکی از مشکلات بهداشتی و علل اصلی ناتوانی در جمعیت شاغل مدرن محسوب میشود.
در حال حاضر، یک روند جهانی در مزمن شدن میگرن و تعداد فزایندهای از موارد سردرد ناشی از مصرف بیش از حد دارو به دلیل استفاده نادرست و یا استفاده بیش از حد از مسکنها وجود دارد.
در خاتمه گفتنی است اشتباه گرفتن سردردهای ناشی از کمبود ویتامین دی با سردردهای میگرنی موجب استفاده نادرست از مسکنها شده و در نهایت بدن فرد نسبت به این داروها مقاوم میشود. در نتیجه هنگام نیاز به مصرف مسکن برای سردردهای عادی و میگرنی، این داروها تاثیر لازم را ندارند.
منابع ویتامین دی:
- آفتاب
- روغن جگر ماهی یا جگر
- ماهیها
- لبنیات و تخم مرغ
- قارچها
- مکمل ها و داروها
منبع همشهری