کاهش وزن سریع با خوردن تخم کتان می تواند یکی از برنامه های کاهش وزن تان باشد و در عین حال به مهار بسیاری از بیماری ها از فشارخون و دیابت گرفته تا کلسترول بالا کمک کند.
این بذر مغذی و پرخاصیت، مملو از فیبر خوراکی محلول در آب است و می توانید با مصرف آن، از گرسنگی و دلضعفههای بین وعدههای غذای اصلی جلوگیری کنید.
متخصصان تغذیه همچنین مصرف دانه کتان را به افرادی که از یبوست رنج می برند، توصیه می کنند.
بهترین خواص تخم کتان چیست؟
۱-سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳
۲-سرشار از فیبر خوراکی
۳-کلسترول را بهبود میدهد
۴-برای کاهش فشار خون
۵-دارای پروتئین با کیفیت است
۶-کنترل قند خون
کاهش وزن با بذر کتان
به نوشته روزنامه “ایندیا تایمز”، دکتر “دیکشا بهاوسار” متخصص تغذیه در این باره میگوید: در حالی که خواص این دانه گیاهی خوشمزه، ترد و آجیلی، ستودنی است اما روش صحیح خوردن تخم کتان در اثرگذاری مطلوب آن بر بدن نقش دارد.
به گفته بهاوسار، این دانه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند، خواص ضدپیری دارد و برای پوست و مو نیز مفید است.
تخم کتان همچنین منبع گروهی از ریزمغذی ها موسوم به لیگنانهاست که آنتی اکسیدانی قوی است و در عین حال خواص استروژنی دارد.
این آنتی اکسیدان همچنین برای پیشگیری از برخی انواع سرطان از جمله سرطان پستان و پروستات مفید است.
تخم کتان علاوه بر اینها به بهبود عملکرد مغز به ویژه در کودکان مبتلا به اوتیسم و اختلال نقص توجه – بیش فعالی کمک کرده و برای کنترل علائم افسردگی سودمند است.
روش استفاده از تخم کتان
با این حال بهاوسار تاکید دارد تمام این خواص را زمانی می توانید از مصرف تخم کتان بدست آورید که دانه آسیاب شده آن را مصرف کنید چون اگر دانههای کتان را به طور کامل و با پوست بخورید، احتمالا بدون آنکه ترکیبات مقوی آن از طریق روده جذب شوند، این دانه ها همانطور با پوست از بدن دفع میشوند.
بنابراین پودر تخم کتان یا همان دانه های آسیاب شده را مصرف کنید زیرا در واقع روده نمی تواند پوسته بیرونی و سخت این دانه ها را تجزیه و هضم کند.
چگونه از تخم کتان برای لاغری استفاده کنیم؟
اگر تمایل دارید بین وعده های اصلی، میان وعده دریافت کنید اضافه کردن بذر کتان به نوشیدنی ها را در نظر بگیرید تا از هوس های غذایی و گرسنگی پیشگیری کنید. یک تحقیق نشان داد که اضافه کردن ۲۵ گرم پودر بذر کتان به نوشیدنی احساس گرسنگی و اشتها را پایین می آورد.
احساس کاهش گرسنگی به دلیل وجود فیبر محلول در بذر کتان است که این نوع فیبر، گوارش در معده را آهسته میکند و موجب تحریک شدن هورمونهای کنترل اشتها شده و به فرد احساس سیری میدهد. فیبر خوراکی بذر کتان احساس سیری را افزایش میدهد و با جلوگیری از گرسنگی به کنترل وزن کمک میکند.
بنابراین دانههای آسیاب شده کتان را میتوانید به سسهای سالم و خانگی، ماست و اسموتی، غلات یا سایر مواد خوراکی در رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از حداکثر فواید آن برای سلامتی بهرهمند شوید و تمام مواد مغذی آن جذب بدنتان شود.
- به آب اضافه کنید و به عنوان بخشی از مایعات دریافتی در روز بنوشید.
- پودر بذر کتان را به سالاد اضافه کنید.
- بذر کتان را روی غلات صبحانه خود بریزید.
- آن را با ماست مورد علاقه خود ترکیب کنید.
- آن را به شیرینی، کلوچه، کیک و نان اضافه کنید.
- بذر کتان را در اسموتی بریزید تا غلیظ تر شود.
- بذر کتان را در کنار گوشت میل کنید.