تقریبا ۸۰ درصد افراد به طور مداوم از انواع دردکمر رنج میبرند. تحرک کم، کشیدگی عضلات و ساییدگی مهرهها از دلایل چنین دردی هستند. ورزش و روشهای سنتی مثل ماساژ و فیزیوتراپی تجویزهای رایج برای کاستن از آلام چنین عارضهای هستند اما یک رژیم غذایی مناسب نیز میتواند تاثیری جدی در جلوگیری از درد کمر داشته باشد.
آب و مهرهها
بدن افراد برای داشتن ستون فقرات محکم اما منعطف، به نوشیدن یک و نیم الی دو لیتر آب در روز نیاز دارد. این میزان میتواند از آب معدنی، سبزیها، آب میوه و یا دمنوشهای گیاهی شیرین نشده تامین شود. لیمو ترش، برش پرتقال و یا برگ تازه نعنا میتواند آب لولهکشی یا آب معدنی را خوش طعم کند و عطش برانگیز باشد.
فرآوردههای لبنی
فسفر و کلسیم لازم است به طور متعادل در بدن وجود داشته باشند و استخوانسازی مستلزم وجود متوازن این دو عنصر در بدن است. هر اختلافی در نسبت این دو عنصر، در کار استخوانسازی اختلال ایجاد میکند. یکی از عوامل این اختلال، مصرف فستفودها و نوشابههای گازدار و شیرین است. بدن برای جبران این عدم تعادل، ناچار است از استخوانها کلسیم بگیرد و این به نوبه خود موجب مشکلاتی میشود. برای همین هر مرد باید روزانه یک و نیم گرم کلسیم و یا فسفر دریافت کند؛ میزانی که برای زنان یک گرم در روز است. این مقدار، در دو لیوان شیر یا دو تکه پنیر وجود دارد. شیر و ماست و پنیر علاوه بر این حاوی ویتامین ک نیز هستند که جلوی تحلیل رفتن تودههای استخوانی را میگیرد.
سبزیها
کلم، روکولا و یا اسفناج نیز سرشار از کلسیم هستند. سبزیهای سبز، بور یا منیزیوم هم دارند که برای استحکام اسکلت لازماند. بور روند جذب کلسیم، منیزیوم و فسفر در بدن و استخوانسازی را تسهیل میکند. بور و منیزیوم علاوه بر اسفناج در کلم بروکلی و یا کاهوپیچ نیز وجود دارند. کاهو یا اسفناج، ویتامین ب کافی را نیز به بدن میرساند؛ ویتامینی که موجب محکمتر شدن استخوانها و اسکلت میشود.
منبع:دویچه وله