مواد لازم برای تهیه رب گوجهفرنگی
گوجهفرنگی: ۱۰۰ کیلوگرم
روغن: یک کیلوگرم
نمک:یک بسته ۴۰۰ گرمی
توری سیمی با خانههای خیلی ریز
روش تهیه رب گوجهفرنگی
۱- گوجه فرنگیها را نصف کنید و یا اگر بزرگ هستند آنها را به چهار قسمت تقسیم نمایید. سپس، با دست تکههای خرد شده گوجهها را له کنید.سپس آنها را به درون یک قابلمه بزرگ ریخته و روی اجاق بگذارید تا جوش بیاد و پوستشان به راحتی جدا شود. سپس آن را درون توری سیمی بریزید تا صاف شود.
۲- اکنون دوباره آب گوجهفرنگی را روی حرارت گذاشته و آنقدر بگذارید تا آب آن تمام شده و رب غلیظ شود. دراین زمان معمولا، تکههایی از رب به هوا میپرد. غلظت رب باید نه آنقدر شل باشد که زود کپک بزند و نه آنقدر سفت که طعم سوختگی بگیرد.
۳- در مرحله آخر روغن را بریزید و بگذارید چند تفت بخورد. نمک را هم میتوانید در این مرحله اضافه کنید. وجود نمک از کپک زدن رب جلوگیری میکند و روغن هم باعث میشود، اگر رب در فریزر نگهداری شود، یخ نزند.در نهایت، رب به دست آمده را سرد کرده و در شیشه بریزید و روی آن را با روغن زیتون بپوشانید.