وقوع پرش پلک چشم غیر قابل پیش بینی است. پرش پلک ممکن است برای چندین روز رخ داده و از بین برود. پس از آن، ممکن است برای هفته ها یا حتی ماه ها پرش پلک چشم را تجربه نکنید.
پرش پلک چشم بدون درد و بی ضرر است، اما ممکن است موجب ناراحتی و آزار فرد شود. بیشتر اسپاسم ها خود به خود و بی نیاز از درمان بهبود می یابند.
در موارد نادر، اسپاسم های پلک چشم ممکن است نشانه هشدار دهنده اولیه از یک اختلال حرکتی مزمن باشند، به ویژه اگر اسپاسم ها با دیگر حرکات غیر قابل کنترل صورت همراه هستند.
دلایل پرش پلک چشم
اسپاسم های پلک چشم ممکن است بدون دلیلی قابل شناسایی رخ دهند. از آنجایی که آنها کمتر نشانه ای از یک مشکل جدی هستند، دلیل بروزشان معمولا مورد بررسی قرار نمی گیرد.
با این وجود، پرش پلک چشم ممکن است به واسطه موارد زیر شکل گرفته یا تشدید شود:
– تحریک چشم
– خستگی و فشار بر پلک
– خستگی
– کمبود خواب
– فشار جسمانی
– عوارض جانبی دارو
– استرس
– استفاده از الکل، کافئین، یا تنباکو
اگر اسپاسم ها حالت مزمن یافته اند، ممکن است به بلفارواسپاسم خود به خودی خوشخیم مبتلا شده باشید که نامی برای چشمک زدن یا پلک زدن غیر قابل کنترل و مزمن است.
این شرایط معمولا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار می دهد. دلیل دقیق آن نامشخص است، اما موارد زیر ممکن است اسپاسم ها را تشدید کنند:
– بلفاریت یا التهاب پلک چشم
– چشم صورتی یا التهاب ملتحمه
– خشکی چشم
– محرک های محیطی مانند باد، نور روشن، خورشید، یا آلودگی هوا
– خستگی
– حساسیت به نور
– استرس
– مصرف الکل یا کافئین
– سیگار کشیدن
بلفارواسپاسم خود به خودی خوشخیم در زنان نسبت به مردان شایعتر است.
این شرایط احتمالا با گذشت زمان وخیمتر شده و ممکن است در نهایت موجب موارد زیر شود:
– تاری دید
– افزایش حساسیت به نور
– اسپاسم های صورت
چگونه می توان از پرش پلک چشم پیشگیری کرد؟
اگر اسپاسم های پلک چشم شما زیاد رخ می دهند، سابقه ای از این رویدادها تهیه کرده و دلایل بروز آنها را بررسی کنید.
به مصرف کافئین، تنباکو، و الکل و همچنین سطح استرس و میزان خواب در دوره هایی که به پرش پلک چشم منجر شده و طی آن توجه داشته باشید.
به عنوان مثال، اگر متوجه شدید زمانی که به میزان کافی نمی خوابید با اسپاسم های بیشتر مواجه می شوید برای کاهش فشار روی پلک چشم و کاهش اسپاسم ها زمان خواب خود را افزایش دهید.
منبع عصر ایران