به گزارش Everyday Health، تداخل مواد غذایی و دارویی به این معناست که ترکیبی خاص در غذا باعث تغییر در متابولیسم دارو در بدن میشود و این روند میتواند دوز دریافتی از طریق بدن را افزایش یا کاهش دهد یا حتی خطرناک باشند. این را متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز میگویند.
اگر یک سری داروهای خاص را مصرف میکنید، ممکن است مجبور شوید در انتخاب نوشیدنیها برای بلع این داروها تجدید نظر کنید.بنابراین قبل از مصرف دارو از داروساز خود در مورد هر گونه تداخل غذایی سوال کنید.
استامینوفن و الکل:
اگر استامینوفن را با الکل میبلعید، ممکن است در معرض خطر مسمومیت کبدی باشید. این خطر در میان کسانی که روزانه الکل و استامینوفن را مصرف میکنند، بسیار بیشتر است. اگر بیش از سه نوشیدنی الکلی در روز مینوشید، به خصوص از این ترکیب خودداری کنید.
برخی از آنتیبیوتیکها و لبنیات:
برخی از آنتیبیوتیکها را نباید در کنار شیر، ماست یا پنیر مصرف کرد. لبنیات به دارو متصل میشوند و در جذب آن در جریان خون اختلال ایجاد میکنند. سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین و تتراسایکلین را با لبنیات نخورید. از مصرف ماست یا بستنی حداقل دو ساعت قبل و شش ساعت پس از مصرف آنتیبیوتیک خودداری کنید.
مسدودکنندههای کانال کلسیم و گریپفروت:
مسدودکنندههای کانال کلسیم برای کاهش فشار خون استفاده میشود. برخی از این داروها از جمله فلودیپین و نیفدیپین با آب گریپفروت تداخل دارند. این امر در مورد استاتینهایی که برای کلسترول بالا استفاده میشوند، مانند آتورواستاتین نیز صادق است. گریپفروت حاوی ترکیبی است که یک آنزیم متابولیزهکننده این دارو به نام CYP3A4 را مهار میکند.
داروهای کمکاری تیروئید و هر نوع ماده غذایی:
اگر مبتلا به کمکاری تیروئید هستید، احتمالاً از لووتیروکسین استفاده میکنید. پس ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پس از مصرف این دارو در هنگام صبح از مصرف هر گونه مواد غذایی خودداری کنید.
وارفارین و کلم پیچ:
وارفارین داروی رقیقکننده خون است. در این میان سبزیجاتی مانند کلمپیچ و کلم بروکلی حاوی ویتامین K هستند. مشکل این است که ویتامین K آنچه وارفارین سعی در انجام آن دارد را متوقف میکند. بدون عملکرد مناسب وارفارین، خطر لختهشدن خون در شما افزایش مییابد.