کلسترول مادهای مومی شکل و شبیه به چربی است که در سلول های بدن یافت میشود. بدن ما بهمنظور تولید سایر مواد مانند ویتامین دی، هورمونها و یا موادی که به هضم غذا کمک میکنند، کلسترول تولید میکند.
کلسترول همچنین در غذاهایی که میخوریم مانند ماکیان، گوشت و محصولات لبنی یافت میشود. وقتی که غذاهایی میخوریم که سرشار از چربیهای اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس « نوعی چربی اشباع نشده که در طبیعت کم بوده و بیشتر به صورت صنعتی تولید و در مواردی مانند سرخ کردن فستفودها مورد استفاده قرار میگیرند »، کبد ما بیش از همیشه کلسترول تولید میکند. زمانیکه بدن ما مقادیر زیاد کلسترول تولید کند، در دیواره شریانها پلاکهای چربی تشکیل میشود که میتوانند منجر به بروز مشکلات جدی در سلامتی نظیر لختههای خونی، سکته مغزی و حمله قلبی شوند.
اگرچه مهم است که با پزشک خود درخصوص هرگونه توصیه جهت پایین آوردن کلسترول و کنترل آن مشورت کنید، دانستن مسائل اولیه از کلسترول و اینکه چه چیزی برای شما خوب است و چه چیزی بد، برایتان سودمند خواهد بود. بهطور قطع اطلاعات ضد و نقیض زیادی در اطرافمان وجود دارد، بنابراین در اینجا قصد داریم که شما را از برخی از این داستانهای اسطورهای و عامیانه آگاه کرده و اطلاعاتی را در اختیارتان قرار بدهیم که مورد نیاز شما است.
در اینجا تعدادی از این تفکرات عامیانه و عقیده و نظر ما در مورد آنها را برای شما آوردهایم.
کلسترول چیز بدی است
کلسترول برای عملکرد بدن ازجمله ثبات دیواره سلولی و تولید هورمونها ضروری است. بهعبارتی گفتهمیشود که شما بیش از اندازه از یک چیز خوب را دارید. وقتیکه کلسترول بیش از اندازه در خون به گردش درمیآید و در شریانها انباشته میشود، منجر به سفتی و سخت شدن شریانها « آترواسکلروز » میگردد. زمانی که شریان مسدود گردد، حمله قلبی و یا سکته مغزی رخ میدهد.
کلسترول بالا در اثر آنچه که شما میخورید ایجاد میگردد
عامل افزایش کلسترول رژیم غذایی نیست بلکه ژنتیک و یا وراثت است. کبد بهگونهای طراحی شده است که کلسترول اضافه را از بدن پاک کند، اما ژنتیک نقش بزرگی در توانایی کبد جهت تنظیم کلسترول « نگه داشتن اندازه آن در سطح سلامت و نرمال » بازی میکند.
اندازه کلسترول همه افراد باید شبیه به هم باشد
هیچ عدد جادویی برای افراد وجود ندارد. در واقع سطح کلسترول بدنتان به تاریخچه سلامتی شما و دیگرعوامل خطر بستگی دارد. در صورت وجود عوامل خطری مانند سیگار کشیدن، دیابت و یا فشار خون بالا، بهتر است که اندازه ال دی ال « لیپوپروتئین با چگالی کم و یا کلسترول بد » در فردی که یکی از این عوامل خطر را دارد در سطحی زیر ۱۶۰ میلیگرم بر دسیلیتر، و در شخصی که دارای دو و یا بیشتر از این عوامل خطراست، زیر ۱۳۰ میلیگرم بر دسیلیتر باشد. اگر درحالحاضر مبتلا به بیماری قلبی و یا دیات هستید بهتراست که هدفتان داشتن ال دی الی به اندازه زیر ۱۰۰ میلیگرم بر دسیلیتر باشد.
بچهها نمیتوانند کلسترول بالا داشتهباشند
کودکانی که مبتلا به نارسایی کبد هستند کلسترول بالایی دارند چراکه کبد آنها قادر به حذف کلسترول اضافه نخواهدبود. این کودکان میتوانند میزان کلسترول خونشان را با ورزش کردن و استفاده از یک رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات وکم کردن میزان مصرف چربیهای اشباع شده کاهش دهند.
بهتر است کلسترول را به جای مصرف دارو، از طریق رژیم غذایی کنترل کرد
برای افرادی که بهطور واضح و مشخص سطح کلسترول خونشان بالاست و یا سابقه تصّلب شرایین دارند، داروهایی مانند استاتینها جهت کاهش کلسترول تا حد نرمال و سلامت مورد نیاز است. استاتینها همچنین میتوانند در کاهش التهاب و یا خطر حمله قلبی مؤثر باشند.
مارگارین بهتر از کره است
مارگارین از روغن گیاهی ساخته میشود، بنابراین فاقد کلسترول است، درحالیکه کره از محصولات لبنی تولید میگردد. با این وجود، مارگارین سرشار از اسیدهای چرب ترانس است که میتوانند سطح ال دی ال خون را بالا برده و سطح اچ دی ال « لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول خوب » را کاهش دهند، چیزی که خطر حمله قلبی و سکته مغزی را در شما افزایش میدهد. تصور نادرستی که افشا و در جهت آگاهی مردم اطلاع رسانی شد!
اپک تایمز